Verbind je met ons

EU

#EIB verwelkomt rapport over Europese ontwikkelingsfinanciering

DELEN:

gepubliceerd

on

President van de Europese Investeringsbank, Werner Hoyer, heeft de publicatie van het rapport van de Wise Persons Group over de Europese financiële architectuur voor ontwikkeling verwelkomd en bevestigd hoe voorstellen voor een Europese Bank voor duurzame ontwikkeling de systematische investeringskloven die in het rapport worden geïdentificeerd, zouden aanpakken.

“De Europese Investeringsbank verwelkomt het rapport van de Wise Persons Group. Het bevestigt de belangrijke rol die de EIB-groep speelt bij het uitvoeren van EU-beleid buiten de Unie. Het rapport benadrukt het feit dat het oprichten van een dochteronderneming voor ontwikkelingsfinanciering bij de EIB politiek en financieel de meest haalbare optie is om systemische hiaten in de Europese architectuur voor ontwikkelingsfinanciering aan te pakken.” zei Werner Hoyer, president van de Europese Investeringsbank.

EIB-voorstel voor een speciale dochteronderneming voor ontwikkelingsfinanciering

Het nieuwe rapport beveelt drie opties aan om de ontwikkelingsfinancieringsactiviteiten van de Europese Unie buiten Europa te stroomlijnen en de steun voor het bereiken van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te versterken.

“We moeten ons nu concentreren op het snel leveren van resultaten. Daarom heeft de EIB voorgesteld een speciale dochteronderneming van de EIB voor ontwikkeling op te richten om de institutionele structuur van de EU te versterken, de Europese Bank voor duurzame ontwikkeling (EBSD). Als speciale structuur kan EBSD de ontwikkelingsfocus van de EIB versterken, met een sterkere betrokkenheid van de Europese Commissie, EDEO, het Europees Parlement, de lidstaten en hun nationale promotie-instellingen en ontwikkelingsbureaus. Wat we voorstellen is een modulaire aanpak, waarbij EBSD wordt gestart als een speciale structuur binnen de EIB, die onmiddellijke en zichtbare voordelen kan opleveren zonder aanzienlijke extra financiële middelen”, voegde president Hoyer toe.

De afgelopen maanden heeft de EIB gedetailleerde voorstellen ontwikkeld voor een speciale dochteronderneming voor ontwikkelingsfinanciering, de Europese Bank voor duurzame ontwikkeling. Dit is bedoeld om de ontwikkelingsfocus van de EIB te versterken, bestaande middelen te gebruiken en de betrokkenheid bij belanghebbenden in het EU-ontwikkelingsbeleid te vergroten.

Gesprekken met EIB-gouverneurs en bestuur in de komende dagen

advertentie

President Hoyer zal later deze week in Luxemburg de bevindingen van het nieuwe rapport en de voorstellen voor de Europese Bank voor duurzame ontwikkeling bespreken met de Europese ministers van Financiën, de gouverneurs van de EIB en volgende week met de raad van bestuur van de EIB.

Report by the Wise Persons’ Group

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending