Verbind je met ons

EU

Commissaris Arias Cañete in Costa Rica voor ministeriële dialoog voorafgaand aan #UNClimateConference

DELEN:

gepubliceerd

on

In de aanloop naar de volgende VN-klimaatconferentie (COP25) die van 2 tot en met 13 december 2019 in Santiago de Chile wordt gehouden, heeft Miguel Arias Cañete, commissaris voor Klimaatactie en Energie, (foto) will take part in a ministerial dialogue on climate change known as ‘pre-COP’ in Costa Rica on 8-10 October.

Ministers will discuss key issues on the agenda of the upcoming COP25 in Santiago, Chile from 2-13 December, including international carbon markets, the last outstanding item of the ‘rulebook’ for the implementation of the Paris Agreement agreed last year at COP24 in Katowice. Ministeriële discussies en andere evenementen zullen ook onderwerpen behandelen als verlies en schade als gevolg van de gevolgen van klimaatverandering, gender en klimaatverandering, en de rol van steden, op de natuur gebaseerde oplossingen en oceanen in klimaatactie.

De EU heeft met genoegen financiële steun kunnen verlenen voor de COP, de pre-COP en vele investeringen in duurzame koolstofarme en klimaatbestendige activiteiten in de regio Latijns-Amerika, via EUROCLIMA+. De bijeenkomst komt in de nasleep van de Klimaatactietop, bijeengeroepen door secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres op 23 september.rd september om de mondiale klimaatambitie een impuls te geven en snel actie te ondernemen om de Overeenkomst van Parijs ten uitvoer te leggen. Op de top, de EU herbevestigd zijn inzet voor een versnelde klimaatambitie. De EU is de eerste grote economie die een juridisch bindend kader om zijn beloften uit hoofde van de Overeenkomst van Parijs waar te maken en met succes over te stappen naar een economie met lage emissies, met de bedoeling dit doel te bereiken klimaatneutraliteit in 2050.

Commissaris Arias Cañete zei: “De Europese Unie blijft het voortouw nemen op het gebied van klimaatactie door onze beloften in eigen land na te komen en te blijven samenwerken met internationale partners om de mondiale ambitie te vergroten en actie te versnellen. In Santiago streven we ernaar een robuust resultaat te bereiken met betrekking tot het resterende markthoofdstuk van het Katowice-rulebook. Er is geen tijd te verliezen om de volledige en snelle uitvoering van de Overeenkomst van Parijs te garanderen. De wereldwijde klimaatbeweging is een oproep tot actie voor ons allemaal, en Europa geeft gehoor aan deze oproep.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending