Verbind je met ons

Comité van de Regio's (CvdR)

Meer dan 600 politici nemen deel aan #EURegionsWeek om de toekomst van Europa en regionaal beleid te bespreken

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 7 oktober, de Europese Week van regio's en steden zal zijn 17e aftrappenth editie in Brussel om te bespreken hoe het cohesiebeleid kan helpen Europa groener, inclusiever en slimmer te maken. De Week, geopend met een debat op hoog niveau over de toekomst van Europa, zal bijna 400 evenementen omvatten, waaronder een conferentie op hoog niveau over de transformatie van steenkoolregio's. Op 8 en 9 oktober houdt ook het Europees Comité van de Regio's (CvdR) zijn bijeenkomst #CoRplenair session with its members debating the future of EU cohesion policy with the European Parliament’s Regional Development Chair Younous Omarjee, the future long-term EU budget with Commissioner Oettinger, and the ecological and digital transition with Finland’s Minister for European Affairs, Tytti Tuppurainen.
17th Europese Week van regio's en steden, 7-10 oktober, #EURegionsWeek

#EURegionsWeek will once again provide a unique opportunity to better understand how regions and cities are using EU funds to improve citizens’ daily life and how cohesion funds are making Europe greener, more inclusive and smarter. The annual conference co-organised by the CoR and European Commission is the largest event on regional development in Europe. This year’s edition will gather over 9,000 participants including scholars, public administrators, experts and more than 600 local, regional, national and European politicianswill take part in nearly 400 workshops and debates, exhibitions and networking opportunities about the different aspects of cohesion policy.

Hoogtepunten

·         7 oktober, 2.30-4.30 uur (Bekijk live) – Opening session: Regions and cities, pillars of the EU’s future

Ruim honderd jonge gekozen politici zullen de bijeenkomst bijwonen openingssessie en debatteren over de toekomst van de Europese Unie samen met Karl-Heinz Lambertz, voorzitter van het Europees Comité van de Regio's, Klara Dobrev, vicevoorzitter van het Europees Parlement en Elżbieta Bieńkowska, commissaris Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf.

·         8 oktober, 9 - 10.30 uur, (Bekijk live) – REGI/COTER meeting on “The state of play of negotiations on the future Cohesion policy beyond 2020″

Leden van het CvdR en het Europees Parlement zullen dat wel doen debat de lopende onderhandelingen over de EU-begroting 2021-2027 en het cohesiebeleidspakket. In deze context kunnen de regio's en steden van de EU een sleutelrol spelen bij het opbouwen van een krachtig cohesiebeleid voor de toekomst, door de nadruk te leggen op de resultaten van het beleid gedurende de huidige programmeringsperiode.

advertentie

 

·         9 oktober, 2.30-5.00 uur, (Bekijk live) – Conferentie op hoog niveau over steenkoolregio’s in transitie

Het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het ondersteunen van steenkoolproducerende regio’s maken de transitie naar schone energie van cruciaal belang in de strijd tegen de klimaatverandering. Naast nationale steun zal het cohesiebeleid van de EU, met gedeeld beheer, bijdragen aan de ondersteuning van de regio’s die de energietransitie doormaken. Tijdens deze gebeurteniszullen EU-ministers, EP-leden, regionale politici en andere hooggeplaatste vertegenwoordigers uit Bulgarije, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Roemenië en Spanje ook hun standpunten delen over de beste manier om steenkoolregio’s te ondersteunen bij de transitie naar een koolstofarme economie. vrije toekomst.

Zie de toegewijde media programma; Een volledig overzicht van de evenementen vindt u op de website webpagina;
Je kunt ook downloaden afbeeldingen en de opnames van het evenement gratis.

European Committee of the Regions’ Plenary Session
7-9 oktober, #CoRplenair(Bekijk live)

The European Committee of the Regions (CoR) is the EU’s assembly of local and regional leaders representing the interests of cities and regions. The CoRs 350 members will gather in Brussels to debate and adopt a range of opinions on EU legislation and political resolutions.

Hoogtepunten:

·         8 oktober 3.15 uur – Regionaal ontwikkelingsbeleid van de EU na 2020: Younous Omarjee (FR/GUE/NGL), voorzitter van de Commissie regionale ontwikkeling van het Europees Parlement (REGI), zal samen met de CvdR-leden debatteren over de toekomst van de regionale ontwikkeling in de volgende financieringsperiode na 2020.

·         8 oktober 4.45 uur – De toekomstige EU-begroting: By the end of 2019 the Finnish Presidency of the Council of the EU is expected to present compromise figures for the EU’s long-term budget 2021-27. EU regions and cities will share their increasing concerns with the EU Budget Commissioner, Günther Oettingeren adopteer een resolutie

·         8 oktober 6 uur – EU-aangelegenheden voor lokale en regionale overheden: CvdR-leden zullen debatteren over de Brexit, insulaire regio’s en ontbrekende vervoersverbindingen in grensoverschrijdende verbindingen

·         9 oktober 9.30 uur – Naar een digitale en ecologische EU: All EU regions and citizens must reap the benefit from the digital and ecological transitions that are shaping our societies. Local and regional representatives will exchange views with Finland’s Minister for European Affairs, Tytti Tuppurainen, over de manier waarop de digitale kloof kan worden aangepakt en cohesie en solidariteit voor iedereen kan worden gewaarborgd.

Je kunt het vol vinden agenda, documenten en ontwerpadviezen online.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending