Verbind je met ons

EU

EU #5G risicobeoordeling nadert voltooiing

DELEN:

gepubliceerd

on

De Finse president Sauli Niinistö heeft een risicobeoordeling van 5G-systemen onthuld die tot doel heeft een gemeenschappelijke veiligheidsaanpak voor de lidstaten van de Europese Unie (EU) te leveren, die binnen twee weken zal worden afgerond.

Tijdens een persconferentie met de Amerikaanse president Donald Trump zei Niinistö dat de beoordeling zal helpen bepalen "welk soort hulpmiddelen we nodig hebben om onszelf te beschermen".

De meerderheid van de lidstaten individuele beveiligingsevaluaties ingediend in juli; een blok-brede beoordeling en plan was oorspronkelijk ingesteld om te worden voltooid door 1 oktober.

Trump prees een partnerschap tussen de VS en Finland "om de veiligheid van 5G-netwerken te waarborgen", eraan toevoegend: "het is van cruciaal belang dat we veilige en betrouwbare technologieleveranciers, componenten en toeleveringsketens gebruiken".

Maar Niinistö merkte op dat de Amerikaanse benadering van 5G-beveiliging "misschien een beetje anders is" dan de EU, omdat de Huawei-kit veel vaker voorkomt in Europese netwerken.

Amerikaanse functionarissen bleven druk uitoefenen op bondgenoten om geen Huawei-apparatuur te gebruiken, terwijl staatssecretaris Michael Pompeo waarschuwde dat het land 'enkele zeer moeilijke beslissingen' moet nemen over het delen van informatie met Italië als de exploitanten het opnemen in hun netwerken.

Hij voegde eraan toe dat de VS de Amerikaanse nationale veiligheid niet opoffert om onze informatie op een plaats te plaatsen waar het risico bestaat dat tegenstanders of de Chinese Communistische Partij daar toegang toe hebben.

advertentie

Soortgelijke waarschuwingen waren eerder afgegeven aan Duitsland, Hongarije, Canada en Polen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending