Verbind je met ons

China

#HongKong - De EU roept de autoriteiten op het principe van 'één land, twee systemen' te respecteren

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (2 oktober) heeft de Hoge Vertegenwoordiger van de EU een verklaring afgelegd over de situatie in Hongkong, waarin wordt opgeroepen tot de-escalatie van het geweld en respect voor het beginsel van ‘één land, twee systemen’. 

“De escalatie van het geweld en de aanhoudende onrust in Hongkong, inclusief het gebruik van scherpe munitie, resulterend in ernstige verwondingen bij ten minste één persoon, zijn zeer verontrustend. De Europese Unie blijft bij haar standpunt dat terughoudendheid, de-escalatie en dialoog de enige Ze zijn nu duidelijk meer dan ooit nodig en bieden de enige basis voor een duurzame oplossing.

“Fundamentele vrijheden, waaronder het recht van vergadering van Hongkongers, moeten gerespecteerd blijven en de mogelijkheid om vreedzame demonstraties te houden moet worden gewaarborgd. Deze rechten moeten vreedzaam worden uitgeoefend. Elk geweld is onaanvaardbaar en elk optreden van de wetshandhavingsautoriteiten moet strikt blijven. evenredig.

“Er is duidelijk behoefte aan inspanningen om het vertrouwen tussen de regering en de bevolking te herstellen. Het dialoogproces dat onlangs door de autoriteiten is geïnitieerd, is in dit opzicht een welkome eerste stap.

“De Europese Unie herinnert aan haar nauwe betrekkingen met Hongkong op grond van het beginsel ‘één land, twee systemen’ en aan haar grote belang bij de voortdurende stabiliteit en welvaart van het land. De EU hecht groot belang aan de hoge mate van autonomie van Hongkong, die in stand moet worden gehouden overeenstemming met de Basiswet en internationale verplichtingen. Voortdurend respect voor fundamentele rechten en vrijheden, en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, blijven essentieel voor de ontwikkeling van Hong Kong."

Bezoek de website

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending