Verbind je met ons

EU

#EuropeanHealthForumGastein2019 om verstorende krachten onder de aandacht te brengen die de gezondheid en het welzijn in Europa kunnen transformeren

DELEN:

gepubliceerd

on

'Een gezonde dosis verstoring? Transformatieve verandering voor gezondheid en maatschappelijk welzijn 'is het leidende thema van het European Health Forum Gastein 2019 (2-4 oktober 2019).


Van klimaatactivisten tot Europese ministers van Volksgezondheid, de EHFG brengt in 2019 meer dan 500 vertegenwoordigers van de academische wereld, het maatschappelijk middenveld, de industrie en de overheid samen om te onderzoeken wat voor soort ontwrichting nodig is om de gezondheid in Europa te transformeren. Het brede scala aan boeiende sprekers omvat Stephen Klasko, president van de Thomas Jefferson University in Philadelphia, Indra Joshi van NHSX Engeland, en Ran Balicer, chief innovation officer bij Clalit in Israël.

Winnaars van de EHFG's allereerste European Health Leadership Award en de EHFG 2019 Hackathon over aarzeling met vaccins zullen tijdens de conferentie worden onthuld.

De 22e editie van het European Health Forum Gastein begint vandaag (2 oktober) en verwelkomt meer dan 500-vertegenwoordigers uit de beleidsgebieden, de academische wereld, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven voor levendige discussies over welke ontwrichtende praktijken, beleidsmaatregelen en concrete acties nodig zijn de dringende problemen van onze tijd en realiseer de broodnodige transformatie van gezondheid in Europa. Het overkoepelende thema van dit jaar is: 'Een gezonde dosis verstoring? Transformatieve verandering voor gezondheid en maatschappelijk welzijn '.

Het thema verstoring onderstreept de noodzaak om de status-quo van gezondheid en welzijn in Europa op te voeren en slechte problemen, zoals ongelijkheden op gezondheidsgebied en niet-overdraagbare ziekten, tekorten aan geneesmiddelen en gezondheidswerkers, en de uitdaging om de concept van economische groei gericht op welzijn. In 2019 duikt de EHFG diep in het controversiële concept van verstoring en onderzoekt welke 'gezonde dosis' er nodig is om deadlocks tegen te gaan en transformatieve verandering te realiseren. De EHFG presenteert katalysatoren voor transformatie in de gezondheidszorg en zal zijn nieuwe European Health Leadership Award uitreiken.

Bij EHFG dit jaar staat ook de digitale transformatie van de gezondheidszorg centraal en de vraag hoe gezondheidssystemen de "menselijke aanraking" in een steeds digitalere wereld kunnen waarborgen. De EHFG 2019 zal bovendien de aandacht vestigen op de wereldwijde klimaatcrisis als de noodsituatie voor de volksgezondheid van onze tijd en de grootste gezondheidsbedreiging die de mensheid ooit heeft meegemaakt, met temperatuurstijgingen van meer dan 1.5ºC die leiden tot droogte, oogstfalen, massale honger en de ineenstorting van veel stedelijke beschavingen . Het onderwerp vaccin aarzeling, dat dit jaar als een van de ernstigste terugslag naar voren is gekomen bij het waarborgen van betere gezondheidsresultaten in Europa, zal worden aangepakt via een competitieve 48-uur Hackathon. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de afsluitende plenaire sessie op vrijdag 4 oktober.

Het EHFG-programma 2019, gebouwd op de vier sporen “disrupting innovation”, “systems for change”, “transforming societys” en “future formulas” brengt een breed scala aan sprekers samen. De hoofdspreker van dit jaar is Stephen Klasko, president van de Thomas Jefferson University in Philadelphia, en sprekers op hoog niveau zijn onder meer commissaris voor gezondheid en voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis, de nieuw gekozen regionaal directeur van de WHO Europa Hans Kluge, evenals ministers uit Oostenrijk, Estland, Malta en Slovenië. Andere interessante sprekers zijn Indra Joshi van NHSX England, en Ran Balicer, chief innovation officer bij Clalit in Israël. De discussies zullen ook verrijkt worden met de energie van klimaatactivisten als Extinction Rebellion.

Clemens Martin Auer, president van de EHFG, zei: “De EHFG in 2019 komt in een tijd van een nieuw begin voor Europa. Het volgende mandaat van de nieuwe Europese Commissie begint binnenkort en de Europese regio van de WHO heeft zojuist een nieuwe regionale directeur benoemd. Tegen deze achtergrond van transities is het belangrijk dat beleidsmakers en belanghebbenden klaar staan ​​om disruptieve actie te ondernemen ten behoeve van patiënten en gezondheidssystemen. Dit is ook de reden waarom de EHFG zal proberen de pioniersgeest van de deelnemers te kanaliseren en hen aan te moedigen om nieuwe, creatieve en ontwrichtende ideeën te delen en baanbrekend voor de gezondheid te worden. ”

advertentie

EHFG-secretaris-generaal Dorli Kahr-Gottlieb voegde eraan toe dat deze 22nd-editie niet alleen focust op disruptie als onderwerp van discussie, maar ook disruptief denken integreert in de opzet van de conferentie door te experimenteren met verschillende sessiestructuren en functies. De nieuwe EHFG-verstoringslounge, chats aan de open haard en bliksemgesprekken, evenals formaten zoals Open Space of Fishbowl zijn bedoeld om de manier waarop deelnemers betrokken zijn te 'verstoren' en nieuwe ideeën voor gezondheidstransformatie te inspireren.

De EHFG vindt plaats tussen 2-4 oktober 2019 in Bad Hofgastein, Oostenrijk. Het volledige programma met de verschillende sessies, sprekers en conferentiegegevens is beschikbaar online.

Over European Health Forum Gastein

Het European Health Forum Gastein (EHFG) werd opgericht in 1998 als een Europese conferentie over gezondheidsbeleid. Het beoogt een platform te bieden voor alle belanghebbenden op het gebied van volksgezondheid en gezondheidszorg, en daarbuiten. In de afgelopen tien jaar heeft de EHFG zich gevestigd als een onmisbare instelling in het kader van het Europese gezondheidsbeleid. Het heeft een beslissende bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van richtsnoeren en vooral de grensoverschrijdende uitwisseling van ervaringen, informatie en samenwerking. Toonaangevende experts nemen deel aan de jaarlijkse conferentie in oktober in de Gastein-vallei in de Oostenrijkse Alpen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending