Verbind je met ons

Brexit

#Brexit-crisis drijft de Britse bedrijfsverwachtingen tot de zwakste sinds 2011: #CBI

DELEN:

gepubliceerd

on

Pessimisme in Britse bedrijven steeg in de drie maanden tot september tot het hoogste niveau in bijna acht jaar, omdat de escalerende Brexit-crisis zwaar op bedrijven woog, zo bleek uit een onderzoek op zondag (29 september), schrijft Andy Bruce van Reuters. 

De graad van activiteit van de Confederatie van British Industry (CBI) van de particuliere sector bleef stabiel op -6% in de drie maanden tot september, hetzelfde als in de periode tot augustus.

Maar de bedrijfsverwachtingen voor de komende drie maanden daalden naar hun laagste niveau sinds december 2011, over het spectrum van productie, diensten en distributie, volgens het onderzoek van 567-bedrijven.

Bedrijfsinvesteringen stagneren sinds de 2016 Brexit-stemming, waardoor de economie voor haar groei meer afhankelijk is van huishoudelijke uitgaven.

Na meer dan drie jaar crisis sinds de meerderheid van de Britten stemde om de Europese Unie te verlaten, blijft het onduidelijk hoe, wanneer of zelfs of het land het blok zal verlaten dat het in 1973 heeft aangesloten.

Premier Boris Johnson heeft beloofd dat Groot-Brittannië de EU op 31 oktober met of zonder deal zal verlaten en heeft gezegd dat hij geen verlenging zou vragen, zelfs als aan de voorwaarden van een recent aangenomen wetsvoorstel was voldaan, waardoor hij dit zou moeten doen.

“Besluitvormers in bestuurskamers in het hele land hebben deze week met pijn in het hart naar de politiek gekeken. Ondanks al het lawaai mogen we niet vergeten hoe belangrijk het is om de Britse economie weer op het goede spoor te krijgen ”, aldus Rain Newton-Smith, hoofdeconoom van het CBI.

Nauwlettend bekeken bedrijfsonderzoeken van IHS Markit over de prestaties van de productie-, bouw- en dienstensectoren in september zijn te verwachten op dinsdag, woensdag en donderdag (1,2,3 oktober).

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending