Verbind je met ons

EU

#Ericsson reserveert $ 1.23 miljard voor buitenlandse omkoping en mogelijke monitoring

DELEN:

gepubliceerd

on

De Zweedse fabrikant van telecomapparatuur zegt dat de resolutie van criminele en civiele sondes door Amerikaanse autoriteiten nog steeds wordt afgerond.

Het Ericsson-logo is te zien op het hoofdkantoor van Ericsson in Stockholm. FOTO: OLOF SWAHNBERG / REUTERS
De CEO van Ericsson AB zei donderdag (26 september) dat hij spijt had dat het bedrijf niet eerder had gereageerd op een onderzoek van de Securities and Exchange Commission dat ertoe leidde dat de Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur 12 miljard Zweedse kronen ($ 1.23 miljard) reserveerde in haar financiële cijfers over het derde kwartaal om boetes en kosten te dekken die verband houden met schendingen van buitenlandse omkoping, schrijft Dylan Tokar, Wall Street Journal.

"Hoewel de financiële boetes waarmee we worden geconfronteerd aanzienlijk zijn, is het van cruciaal belang voor ons bedrijf om naar een sluiting bij de Amerikaanse autoriteiten te gaan", zei CEO Börje Ekholm tijdens een telefoongesprek met investeerders. "We zullen doorgaan met het bevorderen van een cultuur waarin integriteit, verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid uiteindelijk telt."

Het bedrijf, dat de bepaling woensdag in een verklaring aankondigde, zei dat het proces om een ​​oplossing bij de autoriteiten te vinden nog steeds aan de gang was. Executives schatten dat de schikkingen in het vierde kwartaal van het bedrijf zouden worden afgerond.

De sondes van de Foreign Corrupt Practices Act begonnen in 2013, met een onderzoek door de SEC. Het ministerie van Justitie heeft zijn eigen sonde gelanceerd in 2015. Het was pas laat 2016 dat het bedrijf begon te werken aan het verbeteren van zijn ethiek- en nalevingsprogramma, volgens Ekholm.

Uit het onderzoek kwamen schendingen van de Amerikaanse wetgeving inzake buitenlandse omkoping en de bedrijfsethiek van het bedrijf in China, Djibouti, Indonesië, Koeweit, Saoedi-Arabië en Vietnam aan het licht, zei Ericsson.

De inbreuken waren het gevolg van het feit dat Ericsson geen gevolg had gegeven aan waarschuwingssignalen en ontoereikende interne controles, waardoor een aantal werknemers kon handelen voor "onwettige doeleinden", zei Ekholm donderdag (26 september), volgens een transcriptie van S&P Capital IQ.

Ericsson heeft geen enkele impact van de probes op zijn activiteiten gezien, voegde Ekholm later in de call toe.

advertentie

De voorziening van $ 1.23 miljard dekt zoveel als $ 1bn aan geschatte gecombineerde boetes uit aanstaande schikkingen met het ministerie van Justitie en SEC, zei Ericsson financieel directeur Carl Mellander.

De rest was goed voor kosten in verband met de onderzoeken, die zich uitstrekken tot het eerste kwartaal van het boekjaar 2017 van het bedrijf, aldus de leidinggevenden.

Ericsson Chief Legal Officer Xavier Dedullen zei dat het bedrijf 65-werknemers tot nu toe had gedisciplineerd met betrekking tot de FCPA-overtredingen, van wie 49 niet langer bij het bedrijf was.

De leidinggevenden lieten ook de mogelijkheid open dat de nederzettingen van Ericsson het opleggen van een onafhankelijke monitor zouden kunnen omvatten om toezicht te houden op de hervormingen van de naleving van het bedrijf.

"We kunnen niet ingaan op de details van ... de discussies met de autoriteiten, maar het zou geen verrassing zijn als we zouden eindigen met een monitorschap," zei Dedullen.

Het bedrijf heeft gezegd dat het samenwerkte met het ministerie van Justitie en SEC-onderzoeken. Een woordvoerder van het bedrijf weigerde commentaar te geven op de bepaling.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending