Verbind je met ons

Brexit

#Brexit – EU zal geen concessie doen om de ‘no deal’ van Groot-Brittannië te versoepelen

DELEN:

gepubliceerd

on

In een brief van 25 september stelde de staatssecretaris voor het verlaten van de Europese Unie, Steve Barclay, parlementslid dat een akkoord het voornaamste doel van Groot-Brittannië blijft. schrijft Catherine Feore. 

De hoofdonderhandelaar van Groot-Brittannië maakte ook duidelijk dat het de verantwoordelijkheid is van zowel het Verenigd Koninkrijk als de EU om onze burgers te beschermen en onze bedrijven voor te bereiden op de mogelijkheid dat er geen overeenstemming kan worden bereikt over het terugtrekkingsakkoord en de politieke verklaring. Daartoe schetste de staatssecretaris dat er een aantal gebieden zijn die baat zouden hebben bij gestructureerde betrokkenheid en uitwisseling van informatie.

De Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier heeft de staatssecretaris inmiddels geantwoord.

Barclay vroeg in wezen om hulp bij de Britse ‘no deal’-planning:

Het antwoord van Barnier kwam neer op een nee.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending