Verbind je met ons

EU

#OperatieSharkBait – Wees getuige van een levensechte reddingsmissie op zee met #Galileo

DELEN:

gepubliceerd

on

Journalisten worden uitgenodigd om mee te doen #OperatieSharkBait, een live demonstratie van de Zoek- en reddingsdienst van Galileo, op 26 september in Oostende, aan de Belgische kust. De Galileo Search and Rescue Service biedt een grotere locatienauwkeurigheid van 10 km naar minder dan 2 km bij reddingsoperaties over de hele wereld, gecoördineerd door het internationale reddingsprogramma Cospas-Sarsat.

Het heeft de tijd die nodig is om een ​​persoon met een noodbaken te detecteren, teruggebracht tot minder dan 10 minuten op zee, in de bergen of in de woestijn. In de toekomst zal het systeem ook aan de persoon bevestigen dat er hulp onderweg is. Als onderdeel van Shark Bait wordt social media-beïnvloeder Tara Foster (@Taraustralis) alleen gelaten op een reddingsvlot op zee, alleen uitgerust met een noodbaken. Door dit baken te activeren zullen Galileo-satellieten haar positie snel en nauwkeurig bepalen.

Dit zal een reddingsoperatie op gang brengen met een reddingsboot en een helikopter om haar te redden, gecoördineerd door het Maritiem Reddingscoördinatiecentrum van Oostende. Commissaris voor Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf Elżbieta Bieńkowska zei: “Bij reddingsoperaties is elke minuut van belang. Galileo, ons Europese satellietsysteem, heeft de tijd verkort die nodig is om een ​​persoon in nood te lokaliseren en te redden. Dankzij Operatie Shark Bait krijg je de kans om het met eigen ogen te zien in Oostende!”

De Commissie zal, als de weersomstandigheden het toelaten, een persreis organiseren voor journalisten die de gebeurtenis willen volgen vanuit het Operationeel Centrum van de Belgische Maritieme Redding. Om u te registreren of meer informatie te krijgen, kunt u schrijven naar [e-mail beveiligd].

#OperationSharkBait wordt ook live gestreamd EbS. Galileo, Europe’s satellite navigation system, provides so-called ‘initial services’ since December 2016, which already improve everyday life for citizens and businesses with accurate positioning, navigation and timing signals. It has reached more than 1 miljard smartphonegebruikers wereldwijd.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending