Verbind je met ons

EU

Nieuw #WFO-partnerschap om #PlasticPollution te bestrijden

DELEN:

gepubliceerd

on

header image

 

Waste Free Oceans is verheugd een nieuwe samenwerking aan te kondigen met het leidende merk in de diepvriesmarkt in België, Iglo. De groeiende interesse van bedrijven die de handen ineen willen slaan om de vervuiling door plastic afval te bestrijden en naar een circulaire economie te evolueren, wordt steeds zichtbaarder. Steeds meer bedrijven zijn begonnen met het gebruik van gerecycled plastic – inclusief afgedankt en verouderd vistuig of alles wat anders in de oceanen terecht zou kunnen komen – om consumenten duurzamere producten aan te bieden.

Door de brug te slaan tussen bedrijven en haar vertrouwde netwerk van recyclers en converters, stelt WFO hen in staat om innovatieve producten te creëren die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Voor deze samenwerking is afgedankt en verouderd vistuig dat door het Deense cleantechbedrijf Plastix is ​​gerecycled, omgevormd tot diepvrieszakken door Papier-Mettler, de Europese marktleider voor papieren en plastic serviceverpakkingen. De tassen worden door Iglo als prijzen aangeboden via een activatiecampagne, in de winkel, in de ether en online. Het merk is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van duurzame visserij en wil de consument concreet blijven betrekken bij de duurzaamheid van de oceaan.

Het gemeenschappelijke doel is om mensen bewust te maken van het belang van de bescherming van onze planeet. Het meer circulair maken van kunststoffen is een deel van de oplossing. Dit is ook een prioriteit voor de EU, die de Circular Plastics Alliance heeft opgericht om vrijwillige acties en verbintenissen voor meer gerecycleerde kunststoffen te promoten. Op 20 september 2019 heeft de Circular Plastics Alliance in Brussel haar verklaring gepresenteerd en aangenomen, met als doel ervoor te zorgen dat in 10 in Europa 2025 miljoen ton gerecycleerde kunststoffen worden gebruikt om producten te maken. Nu het publieke bewustzijn toeneemt, heeft de WFO vertrouwen in haar vermogen om doorgaan met het bieden van concrete oplossingen aan de bron, terwijl preventie- en remediëringsacties worden uitgevoerd waarbij een groot aantal belanghebbenden betrokken zijn.

Lees meer over de Iglo-campagne en maak kans op een prijs in beperkte oplage hier. Lees meer over de bedrijven die onlangs een partnerschap zijn aangegaan met onze organisatie hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending