Verbind je met ons

EU

De EU op de #UNClimateActionSummit in New York

DELEN:

gepubliceerd

on

The United Nations Climate Action Summit, convened by the UN Secretary General António Guterres, began in New York yesterday (23 September). First Vice President Frans Timmermans and Commissioner Miguel Arias Cañete joined European Council President Donald Tusk at its opening. The Summit comes at an important moment, both in terms of international climate action and the EU’s engagement in domestic action and commitments.

De Europese Unie heeft een sterk verhaal te vertellen op de top: het is de enige grote economie die wetgeving heeft opgesteld over de toezeggingen van de Overeenkomst van Parijs en een Strategische langetermijnvisie voor een bloeiende, moderne, concurrerende en klimaatneutrale economie in 2050 – A Clean Planet for All. De EU levert ook de grootste internationale bijdrage klimaatfinanciering. Klimaatverandering is te groot voor een overheid om alleen aan te pakken. De Europese Unie blijft multilaterale oplossingen binnen de Verenigde Naties bevorderen en ondersteunen. Het wordt tijd dat alle partijen een actieve rol gaan spelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Zie voor meer informatie een videoboodschap van commissaris Arias Cañete, uitgesproken ter gelegenheid van de klimaattop hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending