Verbind je met ons

Brexit

Uitspraak van het Hooggerechtshof: 'Een overwinning voor de rechtsstaat in Groot-Brittannië', zeggen #Groenen

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat de schorsing van het parlement van de Britse premier Boris Johnson gedurende vijf weken op het hoogtepunt van de Brexit-crisis onwettig was.

In reactie op de uitspraak zeiden de covoorzitters van de Europese Groene Partij Monica Frassoni en Reinhard Bütikofer: “De historische uitspraak van het Hooggerechtshof in het VK dat de schorsing van het parlement onwettig was, markeert een monumentale overwinning voor de soevereiniteit van de parlementaire democratie. Het geeft een duidelijk signaal af dat niemand boven de wet staat.

“We zijn standvastig geweest in onze steun aan onze groene collega's in het VK en waren totaal tegen het sluiten van het parlement om de parlementaire controle opzij te zetten. De rechtsstaat is een van de fundamentele waarden van de Europese Unie en haar lidstaten en kan niet zomaar terzijde worden geschoven.

“Gekozen vertegenwoordigers in Groot-Brittannië moeten nu dringend hun werk kunnen hervatten, zodat ze een verstandige weg door deze nationale crisis kunnen uitstippelen. Wij zijn van mening dat de uiteindelijke beslissing over de toekomst van Groot-Brittannië in de Europese Unie door het volk moet worden genomen via een referendum – een volksstemming.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending