Verbind je met ons

EU

Een week vol evenementen die toegankelijk zijn voor burgers, zal gericht zijn op toekomstig #EUResearch en wetenschappelijke excellentie

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (24 september) en t/m 26 september de eerste Europese dagen voor onderzoek en innovatie zal openen in Brussel. Er wordt verwacht dat er 4,000 deelnemers zullen deelnemen, waaronder commissarissen, regeringsvertegenwoordigers, onderzoekers, academici en bedrijven, die de balans zullen opmaken van de resultaten van door de EU gefinancierd onderzoek en Europese wetenschappelijke excellentie en toekomstige ontwikkelingen in het veld bespreken.

Het evenement omvat een beleidsconferentie, de 'Wetenschap is geweldig!' tentoonstelling en prijsuitreikingen zoals de Prijs voor Europese Innovatiehoofdstad (iCapital).  Horizonprijs voor sociale innovatie  Horizon Impact-prijs alsmede de Innovatieradarprijs.De week wordt afgesloten met de 14e editie van de populaire Europese Onderzoekersavond op 27 september, met evenementen in meer dan 370 steden in 29 EU- en buurlanden waardoor mensen de wetenschap op een boeiende manier kunnen ontdekken.

Carlos Moedas, commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie, zei: “Onderzoek en innovatie zijn van cruciaal belang voor het succes van de economische, ecologische en maatschappelijke transitie waarmee we worden geconfronteerd. De eerste Onderzoeks- en Innovatiedagen zijn daarom een ​​gelegenheid om samen te komen om manieren te bespreken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, innovatie te stimuleren en investeringen op gang te brengen, wat ons allemaal zal helpen het volgende kaderprogramma voor onderzoek en innovatie, Horizon Europa, vorm te geven.”

Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics zei: "Wetenschap heeft invloed op ons dagelijks leven. Initiatieven zoals de Europese Onderzoekersnacht en 'Wetenschap is geweldig!' bieden leuke manieren om met onderzoek en innovatie bezig te zijn en kunnen helpen meer jonge mensen te inspireren om wetenschap, technologie, techniek en wiskunde te studeren, en mogelijk verwante carrières na te streven."

Naast de commissarissen Navracsics en Moedas zullen vicevoorzitter Maroš Šefčovič en de commissarissen Karmenu Vella, Phil Hogan en Mariya Gabriel aan het evenement deelnemen. Side-evenementen omvatten de 3e editie van de Vallende muren Lab-Marie Skłodowska-Curie-acties, een wetenschappelijke wedstrijd gereserveerd voor Marie Skłodowska-Curie-acties fellows (25 september). De Commissie ondersteunt al deze evenementen als onderdeel van de Marie Skłodowska-Curie-acties (meer informatie vindt u hier factsheet (Engels) en recent uitgave). Ten slotte zal commissaris Moedas op vrijdag 27 september in een Raad Concurrentievermogen het belang van Europees onderzoek en innovatie voor de economie en voor de aanpak van de klimaatverandering bespreken. vergadering in Brussel.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending