Verbind je met ons

EU

#EU@UNGA74 - Werken aan een vreedzamere, veiligere en welvarender wereld

DELEN:

gepubliceerd

on

Deze week zal een delegatie van de Europese Unie op hoog niveau in New York zijn voor de ministeriële week van de 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De EU-vertegenwoordigers zullen gastheer zijn van en deelnemen aan een groot aantal evenementen en ontmoetingen met wereldleiders. De EU blijft toonaangevend op het gebied van mondiale samenwerking: zij bundelt de krachten met partners ter ondersteuning van het multilateralisme om het internationaal recht en de mensenrechten te handhaven en te bevorderen, vrede en democratie te ondersteunen, duurzame ontwikkeling te bevorderen en zij aan zij te staan ​​met mensen in de wereld. over de hele wereld nodig.

Op 22 september begonnen eerste vicepresident Frans Timmermans en hoge vertegenwoordiger/vicepresident Federica Mogherini de week met een bilaterale ontmoeting met VN-secretaris-generaal António Guterres, waarmee het strategische partnerschap tussen de EU en de VN verder werd versterkt. Maandag zal eerste vicevoorzitter Timmermans samen met voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk aanwezig zijn bij de opening van de VN-Klimaatactietop. De Commissie aangenomen een mededeling van vorige week waarin de bijdrage van de EU aan de top werd beschreven.

Op dinsdag (24 september) zal eerste vicepresident Timmermans samen met commissaris Neven Mimica de EU vertegenwoordigen op de eerste VN-top over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen om op te roepen tot meer ambitieuze en versnelde actie om de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te implementeren. Dinsdag zullen eerste vicevoorzitter Timmermans en hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini samen met voorzitter van de Europese Raad Tusk aanwezig zijn bij de opening van het algemene debat van de 74e Algemene Vergadering van de VN. De EU zal gastheer zijn van een aantal vlaggenschipevenementen in de marge van de Algemene Vergadering, en EU-vertegenwoordigers zullen een volle agenda hebben met debatten en nevenevenementen op hoog niveau, evenals talrijke bilaterale bijeenkomsten. Voor meer details over de agenda, zie het volledige persbericht hier.

Pers- en audiovisueel materiaal zal beschikbaar zijn op EDEOEuropa en Consilium websites. Zie de factsheets voor meer informatie over de betrekkingen tussen de EU en de VN hier en hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending