#Huawei baas staat erop dat 5G verkoop de concurrentie zou stimuleren

| September 20, 2019
Ken Hu, Huawei roterend voorzitter (afgebeeld, hierboven), uitte zijn vertrouwen in het verrassende aanbod van de oprichter om de toegang tot zijn 5G-technologieën over te dragen aan een westers bedrijf, dat het potentieel heeft om de concurrentie op een markt met slechts enkele leveranciers te vergroten, na jaren van consolidatie.

"Als het wordt geïmplementeerd, zou de stap meer concurrentie in de wereldwijde toeleveringsketen ondersteunen, wat gunstig zal zijn voor de consument en bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van de industrie," betoogde hij.

Hu zei dat het voorstel van Ren Zhengfei niet complex is, en merkt op dat 5G wereldwijd snelle vooruitgang boekt en dat er een groeiend debat is over de beveiliging van zijn 5G-uitrusting.

“Je kunt 5G op een commerciële manier benaderen als het onder jouw controle is en je kunt de technologie ontwikkelen. In die zin zal het helpen om beveiligingsproblemen weg te nemen, 'legde hij uit.

Hij herhaalde het aandringen van het bedrijf dat de zorgen ongegrond zijn, en "alleen gebaseerd op verdenking, twijfels of gissingen".

Vorige week onthulde Ren dat het zou gebeuren overweeg om toegang te verkopen aan zijn 5G-technologieën aan een buiten Azië gevestigd bedrijf om zorgen over spionage te verminderen.

Eerste golf
Met de eerste golf van 5G-implementaties die pas in veel landen aan de gang is, zei Hu dat Huawei een tijdje moet wachten totdat 5G een aanzienlijk deel van de activiteiten van zijn transportgroep voor zijn rekening neemt. "Tegen het midden van 2020, wanneer de eerste uitrol in China zal zijn voltooid, hebben we een duidelijker beeld."

Gevraagd naar de stappen die het neemt om het vooruitzicht te verminderen om zijn smartphone niet op Android te draaien, bood hij geen bijzonderheden, maar zei dat het "gebruik maakt van onze cloudservices en we blijven meer toolkits voor ontwikkelaars bieden".

Enorme ontwikkelaar push
In zijn keynote over computing in het tijdperk van intelligentie zei Hu dat het bedrijf van plan is om in de komende vijf jaar $ 1.5 miljard te investeren om zijn ontwikkelaarsgemeenschap uit te breiden van 1.3 miljoen naar 5 miljoen.

De zoektocht van Huawei naar meer ontwikkelaars wordt inderdaad dringend gemaakt door het feit dat de nieuwe serie smartphones, gelanceerd op 19 september, geen gelicentieerde toegang zal hebben tot de apps van Google.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, China, EU, Telecom

Reacties zijn gesloten.