Verbind je met ons

Brexit

De voorzitter van het Europees Parlement, #DavidSassoli, wordt gebeld en uitgenodigd om naar Londen te komen van premier #BorisJohnson

DELEN:

gepubliceerd

on

Premier Johnson nodigde president Sassoli uit voor een persoonlijke ontmoeting in Londen en benadrukte het belang van het Europees Parlement in het Brexit-proces. Hij sprak de wens uit om tot een positief akkoord te komen over het vertrek van het VK uit de Europese Unie. President Sassoli antwoordde dat dit ook de wens was van de EU-27.

De oproep volgde op de goedkeuring van een nieuwe Brexit-resolutie die de steun van het Europees Parlement voor een ordelijke en beheerde Brexit opnieuw bevestigde. Voorzitter Sassoli benadrukte in de oproep dat de prioriteiten van het Parlement het waarborgen van de rechten van de burgers en het beschermen van het vredesproces in Noord-Ierland blijven. Hij herhaalde ook dat elke overeenkomst moet worden goedgekeurd door zowel het VK als het Europees Parlement, dus een stevig debat en parlementaire controle zijn essentieel. De Europese instellingen zijn bereid elk schriftelijk voorstel van de Britse regering te bespreken om de huidige impasse te doorbreken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending