Voorzitter van het Europees Parlement #DavidSassoli ontvangt oproep en uitnodiging naar Londen van PM #BorisJohnson

| September 20, 2019

Premier Johnson nodigde president Sassoli uit om elkaar persoonlijk te ontmoeten in Londen en benadrukte het belang van het Europees Parlement in het Brexit-proces. Hij uitte zijn wens om een ​​positieve overeenkomst te vinden over het vertrek van het VK uit de Europese Unie. President Sassoli antwoordde dat dit ook de wens van de EU-27 was.

De oproep volgde op de goedkeuring van een nieuwe Brexit-resolutie waarin de steun van het Europees Parlement voor een ordelijke en beheerde Brexit opnieuw werd bevestigd. President Sassoli benadrukte in de oproep dat de prioriteiten van het Parlement de rechten van de burgers en de bescherming van het vredesproces in Noord-Ierland blijven waarborgen. Hij herhaalde ook dat elk akkoord moet worden goedgekeurd door zowel het VK als het Europees Parlement, dus een degelijk debat en parlementaire controle zijn essentieel. De Europese instellingen staan ​​klaar om elk schriftelijk voorstel van de Britse regering te bespreken om de huidige impasse te deblokkeren.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, EU, Europees parlement, UK

Reacties zijn gesloten.