Verbind je met ons

Brexit

Er is meer democratie nodig om de #Brexit-crisis op te lossen, zeggen Groenen

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Europees Parlement heeft zijn steun voor een "ordelijke Brexit" en tegen een terugtrekkingsakkoord zonder backstop hernieuwd in een resolutie die op 18 september met een overweldigende meerderheid werd goedgekeurd.

Ze stemden ook in met de mogelijke verlenging van de onderhandelingsperiode voor artikel 50, op voorwaarde dat dit gerechtvaardigd is en een specifiek doel heeft, zoals het voorkomen van een vertrek zonder akkoord.

In een reactie na de stemming zeiden de medevoorzitters van de Europese Groene Partij Monica Frassoni en Reinhard Bütikofer: “Deze resolutie herhaalt de toezegging van de EU om alles in het werk te stellen om een ​​soepele en ordelijke oplossing van de Brexit-crisis te garanderen in het belang van de mensen in de EU en het VK. Het onderstreept ook het belang van het handhaven van de backstop en het respecteren van het Goede Vrijdagakkoord.

“De regering-Johnson heeft geprobeerd de stem van het volk de mond te snoeren door het parlement te schorsen. Dit is onaanvaardbaar en kan niet onomstreden blijven. Als Groenen geloven we nog steeds dat de toekomst van het VK in de EU thuishoort en zijn we solidair met democratische krachten die proberen de controle over de Brexit-crisis terug te nemen door middel van een volksstemming.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending