Banden opbouwen met #Duitsland

| September 19, 2019

De rol van de Europese Unie bij het bevorderen van economische welvaart, democratie en mensenrechten is ten goede gekomen aan Schotland, eerste minister Nicola Sturgeon (foto) zei op 18 september.

De eerste minister is in Berlijn om diplomatieke banden met de Duitse regering op te bouwen en met bedrijfsleiders te bespreken hoe de economische banden tussen Schotland en Duitsland kunnen worden versterkt. Duitsland was de 4e grootste exportmarkt van Schotland in 2017, verantwoordelijk voor 7.2% van alle internationale export ter waarde van £ 2.3 miljard, een stijging van £ 1.91bn in 2016.

De Eerste Minister benadrukte dat betrokkenheid met EU-landen in de aanloop naar een mogelijke Brexit-datum van vitaal belang is voor de Schotse economie en samenleving om aan te tonen dat Schotland open is. Ze neemt deel aan een rondetafelgesprek met de Duitse Raad voor Buitenlandse Betrekkingen en ontmoet de Duitse Kamers van Koophandel.

Ze zal ook de Duitse minister van Europa ontmoeten om het perspectief van Schotland op Europa te delen. De eerste minister zei: “Schotland is een naar buiten gericht Europees land met een sterke relatie met Duitsland en we zijn vastbesloten de culturele, economische en politieke banden verder te ontwikkelen. Schotland is open en het is van vitaal belang dat deze boodschap overal in de Europese Unie wordt gehoord.

“Ons verlangen naar EU-lidmaatschap blijft veel meer dan alleen eigenbelang. De fundamentele waarden van de EU zijn waarden die we koesteren: vrijheid, democratie, de rechtsstaat, gelijkheid en respect voor de menselijke waardigheid en mensenrechten.

“Schotland profiteert duidelijk van het EU-lidmaatschap. Het is goed voor onze bedrijven, onze universiteiten en onze mensen - die de vrijheid hebben om over het hele continent te studeren, wonen en werken. Schotland is ook verrijkt door de vele EU-burgers die ons de eer hebben gegeven om Schotland hun thuis te maken.

“Er bestaat nog steeds een zeer reëel risico dat het VK zonder een deal de Europese Unie verlaat. Dat zou onze economie en gemeenschappen beschadigen en ik zal er alles aan doen om dat te voorkomen. “Met het naderen van de huidige Brexit-deadline is het belangrijk dat onze vrienden en buren in de EU weten dat Schotland een geëngageerde Europese natie blijft en dat we met onze EU-landen zullen blijven samenwerken aan belangrijke kwesties, waaronder het aanpakken van de klimaatsituatie.

“In een tijd waarin de op regels gebaseerde internationale orde wordt bedreigd, is de EU een voorbeeld van de voordelen van samenwerking en solidariteit. Om al deze redenen beschouwt Schotland de EU als een natuurlijk thuis. ”

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Duitsland, Schotland

Reacties zijn gesloten.