Groen licht voor een #PermanentTaxCommittee

| September 18, 2019

Coördinatoren in de Economische en Monetaire Commissie van het Europees Parlement zijn overeengekomen om een ​​permanente subcommissie voor belasting- en financiële criminaliteit op te richten.

De Conferentie van voorzitters van het Parlement moet nu de subcommissie goedkeuren en het precieze mandaat moet nog worden overeengekomen. De subcommissie is een vervolg op drie speciale commissies en een onderzoekscommissie en is een al lang bestaande vraag van de Groenen / EFA-groep.

EP-lid Sven Giegold, woordvoerder van de financiële en economische politiek van de Groenen / EFA-Fractie, zei: “Het besluit is een overwinning voor ons allemaal die een einde willen maken aan de onzekere belastingpraktijken en illegale activiteiten die het wereldwijde financiële systeem en de fractuur ondermijnen onze samenlevingen.

“Nu heeft het Parlement eindelijk de middelen om proactief en sterker te zijn in de strijd tegen belastingontwijking, fraude en daarmee samenhangende financiële misdrijven.

“Belangrijke hervormingen zoals het verbeteren van EU-antiwitwasnormen en het bijwerken van belastingregels voor de digitale economie komen eraan. Daarom zal het Parlement veel werk verzetten om ervoor te zorgen dat lidstaten EU-burgers kunnen leveren.

"Nu is het aan de nieuwe Europese Commissie om dezelfde ambitie te tonen in de strijd tegen belastingontwijking en -ontduiking."

“Om de paar jaar hebben we schandalen gehad van Luxleaks tot de Panama Papers en het Parlement reageerde alleen via verschillende ad hoc commissies. Het Parlement geeft nu een krachtige boodschap af dat het aan de kant van de Europese burgers staat en dat we ons gebroken belastingstelsel alleen kunnen repareren als we op Europees niveau samenwerken.

“We zullen nooit sociale rechtvaardigheid bereiken zonder fiscale rechtvaardigheid, en daarom is dit een overwinning voor burgers voor het Europees Parlement om eindelijk een permanente subcommissie voor belastingzaken op te richten.

"Nu is het tijd voor alle lidstaten om eindelijk de kwestie van belastingontduiking en -ontwijking serieus te nemen."

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, Vennootschapsbelasting regels, EU, EU, Belastingontwijking, Belasting

Reacties zijn gesloten.