Verbind je met ons

Vennootschapsbelasting regels

Groen licht voor een #PermanentTaxCommittee

DELEN:

gepubliceerd

on

Coördinatoren in de commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement zijn overeengekomen een permanente subcommissie voor fiscale en financiële criminaliteit op te richten.

De Conferentie van voorzitters van het Parlement zal nu de subcommissie moeten goedkeuren en het precieze mandaat moet nog worden overeengekomen. De subcommissie is het vervolg op drie speciale commissies en een onderzoekscommissie en is een al lang bestaande eis van de Groenen/EFA-fractie.

EP-lid Sven Giegold, woordvoerder financieel en economisch beleid van de Groenen/EFA-fractie, zei: “Het besluit is een overwinning voor ons allemaal die een einde willen zien aan de onbetrouwbare belastingpraktijken en illegale activiteiten die het mondiale financiële systeem ondermijnen en breuken veroorzaken. onze samenlevingen.

“Nu zal het Parlement eindelijk over de instrumenten beschikken om proactief en sterker te zijn in de strijd tegen belastingontwijking, -ontduiking en daarmee samenhangende financiële misdaden.

“Er komen binnenkort belangrijke hervormingen aan, zoals het verbeteren van de EU-normen ter bestrijding van het witwassen van geld en het actualiseren van de belastingregels voor de digitale economie. Daarom zal er voor het Parlement genoeg werk zijn om ervoor te zorgen dat de lidstaten resultaten boeken voor de EU-burgers.

“Nu is het aan de nieuwe Europese Commissie om dezelfde ambitie te tonen in de strijd tegen belastingontwijking en -ontduiking.”

“Elke paar jaar hebben we schandalen gehad, van Luxleaks tot de Panama Papers, en het Parlement is alleen maar reactief geweest via verschillende ad-hoccommissies. Nu geeft het Parlement een krachtige boodschap af dat het aan de kant van de Europese burgers staat, en wij kunnen ons kapotte belastingstelsel alleen herstellen als we op Europees niveau samenwerken.

advertentie

“We zullen nooit sociale rechtvaardigheid bereiken zonder fiscale rechtvaardigheid. Daarom is dit een overwinning voor de burgers voor het Europees Parlement om eindelijk een permanente subcommissie voor belastingen op te richten.

“Nu is het tijd voor alle lidstaten om de kwestie van belastingontduiking en -ontwijking eindelijk serieus te nemen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending