Verbind je met ons

EU

#ECB – Het Europees Parlement geeft groen licht aan Christine Lagarde

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Parlement keurt de benoeming goed van Christine Lagarde om Mario Draghi op te volgen als president van de Europese Centrale BankHet Parlement keurt de benoeming van Christine Lagarde goed als opvolger van Mario Draghi als president van de Europese Centrale Bank © EU 2019 – EP 

Christine Lagarde (foto) verkreeg de goedkeuring van het Parlement om de volgende president van de ECB te worden, tijdens een plenaire stemming op dinsdag (17 september).

Bij de geheime stemming stemden de EP-leden met 394 stemmen voor, 206 tegen en 49 onthoudingen om mevrouw Lagarde aan te bevelen als hoofd van de Europese Centrale Bank.

Het Europees Parlement geeft een niet-bindend advies over de vraag of een kandidaat al dan niet geschikt is om de functie van President van de ECB te vervullen, waarna de Europese Raad een definitief besluit neemt. Zij vervangt de huidige zittende, Mario Draghi, op 1 november.

Eerder op dinsdag hield de plenaire vergadering een debat over haar geschiktheid voor de functie.

Volgende stappen

De kandidatuur van mevrouw Lagarde zal nu op de agenda van de Europese Raad van oktober worden geplaatst.

Meer informatie

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending