Verbind je met ons

EU

# WiFi4EU - Nieuwe oproep aan gemeenten om gratis wifi-netwerk in openbare ruimtes aan te vragen

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 19 september om 13u CEST lanceert de Commissie een nieuwe oproep tot het indienen van aanvragen WiFi4EU vouchers om gratis wifi-netwerken op te zetten in openbare ruimtes, waaronder gemeentehuizen, openbare bibliotheken, musea, openbare parken of pleinen.

De oproep staat open voor gemeenten of groepen van gemeenten in de EU tot 20 september 2019 om 17:00 CEST. Gemeenten kunnen 1,780 vouchers van € 15,000 per stuk aanvragen. Mariya Gabriel, commissaris voor Digitale Economie en Samenleving, zei: "Het is met groot genoegen dat ik de opening van de oproep voor de derde ronde van WiFi4EU-vouchers kan aankondigen. Met bijna 6000 subsidieovereenkomsten die al zijn ondertekend, is het opwindend om te zien welke directe voordelen dit initiatief heeft voor het leven van onze burgers.”

Het WiFi4EU-programma wordt beheerd via een reeks oproepen en bestrijkt alle 28 EU-lidstaten, evenals Noorwegen en IJsland. Zodra gemeenten zich hebben geregistreerd op de speciale WiFi4EU-portaal ze kunnen met één klik een voucher aanvragen. De Commissie selecteert de begunstigden op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, en zorgt tegelijkertijd voor geografisch evenwicht.

De eerste twee WiFi4EU-oproepen tot het indienen van aanvragen zijn met groot succes verlopen, met tot nu toe meer dan 23,000 gemeenten geregistreerd in het portaal en 6,200 vouchers toegekend. De huidige oproep is de derde van vier oproepen die voor eind 2020 zijn gepland.

Meer informatie is beschikbaar online., in de Vragen en antwoorden en factsheet (Engels), terwijl a kaart illustreert het aantal gemeenten in heel Europa dat tot nu toe van de regeling heeft geprofiteerd.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending