Verbind je met ons

EU

Sassoli: #FriendsOfFootball met #UEFA om haat uit te drijven

DELEN:

gepubliceerd

on

De voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, had deze week een ontmoeting met UEFA-secretaris-generaal Theodore Theodoridis in Brussel.

De UEFA maakte van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op de verschillende voetbalprojecten die zij uitvoert om jonge immigranten en vluchtelingen te helpen integreren in Europa. "Dit zijn vitale projecten", zei Sassoli, "Voetbal is een manier om mensen samen te brengen, plezier te hebben en ervaringen te delen. Het kan een krachtig instrument zijn voor integratie, door meisjes en jongens die traumatische ervaringen hebben meegemaakt te helpen steun en solidariteit te vinden door middel van sport.

“Om deze reden is het Europees Parlement bereid alle integratieprogramma's van de UEFA te ondersteunen en een Friends of Football Group onder Europese parlementariërs op te richten, in samenwerking met de activiteiten van de UEFA. Laten we de haat uitbannen!”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending