Verbind je met ons

EU

#EAPM – Commissarissen (en Boris) krijgen hun dag in de ‘rechtbank’

DELEN:

gepubliceerd

on

Terwijl de Britse regering wacht op een uitspraak van het Britse Hooggerechtshof over de vraag of premier Boris Johnson de koningin heeft misleid over de prorogatie van het parlement, wacht het Ursula von der Leyen-team van aspirant-commissarissen op hun beurt voor een gril door EP-leden, schrijft Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM) Executive Director Denis Horgan.

Het Europees Parlement momenteel is van plan om twee hoorzittingen te houden 30 September, zes op 1 oktober, nog een zes op zowel 2 als 3 oktober, en drie op 7 oktober.

De drie voorgestelde uitvoerende vice van de Commissie-presidenten zullen om de beurt op 8 oktober, met de eindstemming over de GEHELE Commissie gepland fo23 oktober.

Evenals geconfronteerd met moeilijke vragen van afgevaardigden, von der Leyen en enkele kandidaten kunnen ook worden ondervraagd door wetshandhavingsinstanties en parlementaire commissies die onderzoeken uitvoeren. Over het algemeen wordt aangenomen dat niet elke kandidaat het proces zal overleven (we hebben het over Rovana Plumb (Roemenië), Polen'van Janusz Wojciechowski en Hongarije's László Trócsányi).

Zelfs zonder zulke dreigende schaduwen, thij hordes voor kandidaat-commissarissen om overheen te springen zijn hoog. Europese De regels van het Parlement vereisen een meerderheid van ten minste tweederde onder de meest invloedrijke leden van het Europees Parlement, wat betekentde politieke fractiescommissiecoördinatoren, voor een onmiddellijke 'pass'.

In de regels staat dat: “Als de coördinatoren geen meerderheid van ten minste tweederde van de commissieleden kunnen bereiken om de kandidaat goed te keuren”, moet hij of zijaanvullende vragen schriftelijk beantwoorden of opnieuw voor de commissie verschijnen. Als een tweederde meerderheidis nog steeds niet bereikt, zou een gewone meerderheid bij een volledige stemming in de commissiedoorgaansvoldoen.

advertentie

Zelfs vóór het aanstaande grillen voor elk lijkt het erop dat niet alles goed is. Groene MEP Karima Delli, wie is voorzitter van de vervoerscommissie, deze week gewonneneen aanzienlijke meerderheid steunt een verzoeken dat het Parlement een brief stuurt aan de verkozen voorzitter van de Commissie waarin wordt opgeroepen tot hernoemenvan vice-president-kandidaat Margaritis Schinasportfolio, momenteel getiteld “bescherming van de Europese manier van levenen welke bevat het migratiebestand. 

Delli waadde recht naar binnen en noemde hetan "belediging van de EU-waarden”. Oepsie! Laten we eens kijken waar dat naartoe gaat...

Nieuwe banen voor de…dames

Ondertussen Denemarken Margrethe Vestager heeft de leiding over "een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk”, wat betekent dat ze genoeg te overzien heeft, niet in de laatste plaats op het gebied van het delen van belangrijke medische gegevens in het tijdperk van gepersonaliseerde geneeskunde, inclusief de uitwisseling van genomen en, natuurlijk, e-gezondheidsdossiers.

Drie verhogen executive vice-presidenten van een achtkoppige groep VP's is zonder twijfel de grootste structurele verandering dat von der Leyen aangekondigd eerder deze week, tegelijk met beschrijven haar Commissie azo "geopolitiek" een.

Zoals een kandidaat-commissaris het uitdrukte (Valdis Dombrovskis, voormalig premier van Letland), the von der Leyen Commissie heeft tot doel “om leiders zijn in plaats van volgersin het licht van een verwachte "radicale transformatievan de economieën en samenlevingen van de EU.

Dombrovskis heeft een enorm portfolio en hanteert: “economie, sociaal beleid, sociale dialoog, investeringen...financiële stabiliteit, financiële diensten”. Veel succes ermee, Valdis.

De aantredende gezondheidscommissaris Stella Kyriakides (Cyrpus) heeft al, tot ons genoegen, de nadruk gelegd op prioriteiten, waaronder de levering van betaalbare medicijnende implementatie van de nieuwe verordening medische hulpmiddelen,en de oprichting van een Europese ruimte voor gezondheidsgegevens.

Ze benadrukte ook eenantimicrobiële resistentie, vaccinatie en een Europees plan om kanker te verslaan.

Zoals beloofd, vdL heeft tvroeg Kyriakides met het opstellen van het kankerplan, die zou steunen lidstaten bij het verbeterenpreventie en zorg. 

Ondertussen, Bulgaarse Commissionair Mariya Gabriel zal de nemen innovatie en jeugd portfolio voor haar tweede stint in het Berlaymont. Dit betreft het onderzoeksbeleid en Horizon Europa programma. Ga Mariya! 

EAPM voegt zich bij de show

En in het hart van EAPM Land bevindt de Alliantie zich het organiseren van een rondetafelgesprek 8 oktober vanaf 8u verder in het Europees Parlement, niet lang na de grote bijeenkomst die we zullen houden op het ESMO-congres in Barcelona.

Denis Horgan, uitvoerend directeur van EAPM, zei: “Natuurlijk, wij'll lopen door de gangen naar de leden van het Europees Parlementkantooris lang vaardigheden de vergadering, maar dit rondetafelgesprek van begin oktober komt natuurlijk op een belangrijk moment.

"Onderwerpen die op de ochtend van de 8e aan de orde komen, zijn onder meer tijd gezien onze geplande, voortdurende betrokkenheid bij bepaalde nieuwe commissarissen", legde Horgan uit.

Hij benadrukte verder dat de cruciale onderwerpen die tijdens de ochtendbijeenkomst op de 8e op tafel liggen, rhet benutten van het potentieel in de samenwerkingsverklaring voor het One Million Genomes-project,met een focus op de problemen met betrekking tot real-wereld bewijs.

Ook ter discussie zal staan ​​canker en zeldzame Diseases,met een specifieke focus op llong- en prostaatkankers,wat betreft vroege diagnose.

Gekoppeld aan the hierboven zal zijn het onderwerp van moleculaire diagnostiek en biomarkers met het oog op het formuleren van een werkbaar kader om hun optimaal gebruik te vergemakkelijken, en wat Denis beschrijft als “phet positioneren van het leiderschap van de EU op het gebied van gepersonaliseerde gezondheidszorg”. AI ligt ook op tafel voor de bijeenkomst.

Overlevingspercentages stijgen

En terwijl we het over kanker hebben, in een aantal ontwikkelde landen, waaronder enkele in de EU, zijn de overlevingspercentages in de afgelopen twee decennia verbeterd, volgens een rapport gepubliceerd door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek.

Het rapport zegt dat “Over 1995-2014, een-jaar en vijf-jaar nam de netto overleving toe in elk land voor bijna alle soorten kanker," en voegde toe dat de overleving na vijf jaar bij rectumkanker met meer dan 13 toenam%in Denemarken, Ierland en het VK.

Het verslagzeggen de auteurs dat deze verbeteringen waarschijnlijk het gevolg zijn van ingrijpende hervormingen in de gezondheidszorg en technologische vooruitgang waardoor eerdere diagnosePlus effectievere en op maat gemaakte behandeling;evenals beter patiëntenbeheer.

En tenslotte…

Wanneer de fiches laag zijn, of in dit geval omhoog, kunt u er altijd op rekenen dat uw gekozen vertegenwoordigers in actie komen. Zit je? Omdat hier een echt schandaal komt – de kosten van frietjes in thDe kantine van de EP-leden in Brussel is verrezen.

Ja, dat weten we. het bedaagt het geloof. Vooral omdat chips vetmesten, toch?

Lees dit geschokte en verontwaardigde bericht van het personeelscomité, dat we hier reproduceren (met terechte waarschuwing voor friteskoppen overal): “Op 5 augustus, toen de meesten van ons op vakantie waren, schoten de kantineprijzen in Brussel omhoog. 

"De gemiddelde prijsstijging was 's nachts 12%. En de afgelopen twee jaar zijn sommige producten veel duurder geworden. Koffie is met 25% gestegen, salade met 37% en frites met maar liefst 67%. In België!"

Armin Machmer, Parlement's directeur logistiek (waaronder de kantines), verschijnt volgende week voor de personeelscommissie om vragen over de prijsstijgingen.

Von der Leyen zal het proces ongetwijfeld met grote belangstelling van een afstandje volgen. Eet Smakelijk!

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending