EU voert steun op om gewelddadig extremisme en #Radicalization in #CentralAsia te voorkomen

| September 12, 2019

De Europese Commissie heeft een extra bedrag van € 4 gemobiliseerd om de media, maatschappelijke organisaties en actieve burgers in Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan te ondersteunen om gewelddadig extremisme en radicalisering tegen te gaan. De nieuwe projecten ondersteunen trainingen en professionalisering van lokale journalisten, activisten en persvoorlichters om inhoud van hoge kwaliteit te produceren, terwijl platformen voor feitencontrole voor nepnieuws worden gecreëerd.

De actie, door de Instrument bij te dragen aan stabiliteit en vrede, zal ook bijdragen aan het bestrijden van desinformatie, het vergroten van de veerkracht van de lokale bevolking en minderheden, en het ontwikkelen van tegenverhalen. De vandaag aangekondigde steun zal de activiteiten consolideren en bevorderen die zijn gestart door een eerdere samenwerking met de ngo Internews, waarbij regionale samenwerking en de coproductie van inhoud met betrekking tot vrede en stabiliteit werd bevorderd. De conferentie van vandaag tijdens de European Endowment for Democracy in Brussel zal de belangrijkste resultaten en resultaten van de eerste fase presenteren en presenteren. Meer informatie is beschikbaar hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Centraal-Azië, EU, Europese Commissie, radicalisering, Terrorisme

Reacties zijn gesloten.