Verbind je met ons

Drugs

VK vreest crisis aangezien 11.5 miljoen mogelijk #AddictiveDrugs krijgen

DELEN:

gepubliceerd

on

Steeds meer Britten krijgen potentieel verslavende medicijnen voorgeschreven, zoals slaappillen, opioïden en andere pijnstillers, waardoor het risico op een drugscrisis zoals die in de Verenigde Staten toeneemt, zeiden gezondheidsfunctionarissen dinsdag (10 september): schrijft Kate Kelland van Reuters.

In een door de overheid opgesteld rapport zeggen onderzoekers van Public Health England (PHE) dat er bewijs is dat “sinds minstens 10 jaar geleden steeds meer mensen meer van deze medicijnen voorgeschreven krijgen, en vaak langer”.

Alleen al in de periode 2017-2018 kregen 11.5 miljoen volwassenen in Engeland – meer dan een kwart van de volwassen bevolking – een of meer van de onderzochte geneesmiddelen voorgeschreven, zo bleek uit de PHE-analyse.

Tot de geneesmiddelen behoorden angstremmers, benzodiazepinen genaamd, en slaappillen, bekend als z-medicijnen, evenals de medicijnen tegen epilepsie en angst gabapentine en pregabaline, antidepressiva en opioïde pijnstillers.

Veel hiervan kunnen verslavend zijn en problemen veroorzaken voor mensen die ze gebruiken of ervan af komen, zei PHE. Uit het rapport blijkt ook dat er hogere percentages worden voorgeschreven aan vrouwen en ouderen.

Terwijl het voorschrijven van sommige medicijnen, zoals benzodiazepines en opioïden, de laatste tijd wat is gedaald vanwege de angst voor de dodelijke opioïde-epidemie in de Verenigde Staten, worden andere, zoals gabapentine, pregabaline en sommige antidepressiva, vaker en langer voorgeschreven.

“Dit betekent dat meer mensen het risico lopen eraan verslaafd te raken of problemen te krijgen als ze stoppen met het gebruik ervan”, aldus PHE.

advertentie

“Het kost de NHS (National Health Service) ook veel geld, waarvan een deel verloren gaat omdat de medicijnen niet altijd bij iedereen werken, vooral als ze te lang worden gebruikt.”

Een opioïde-epidemie in de Verenigde Staten heeft sinds 1999 bijna een half miljoen Amerikanen het leven gekost, en een rapport van het beleidsforum van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eerder dit jaar waarschuwde ervoor dat de Verenigde Staten “zeker niet de enige zijn die hiermee te maken hebben”. crisis."

De in Parijs gevestigde OESO zei dat sterfgevallen als gevolg van opioïdengebruik scherp zijn gestegen in Zweden, Noorwegen, Ierland en Engeland en Wales.

In reactie op het PHE-rapport zei de Britse Medicines and Healthcare products Regulatory Agency dat het de Amerikaanse crisis nauwlettend in de gaten houdt en ernaar streeft actie te vermijden.

“We nemen de ervaringen in de VS met afhankelijkheid en verslaving aan opioïden zeer serieus en volgen de ontwikkelingen om te leren van de acties die andere landen ondernemen om dit probleem aan te pakken”, aldus het rapport in een verklaring.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending