VK vreest crisis omdat 11.5 miljoen mogelijk #AddictiveDrugs worden

| September 10, 2019

Meer en meer Britten krijgen potentieel verslavende medicijnen voorgeschreven zoals slaappillen, opioïden en andere pijnstillers, waardoor het risico op een drugscrisis zoals die in de Verenigde Staten toeneemt, zeiden gezondheidsambtenaren dinsdag (10 september), schrijft Kate Kelland van Reuters.

In een rapport in opdracht van de overheid zeiden onderzoekers van Public Health England (PHE) dat er bewijs was dat "sinds ten minste 10 jaar geleden meer mensen meer van deze medicijnen worden voorgeschreven en vaak langer".

Alleen al voor 2017 tot 2018 werd aan 11.5 miljoen volwassenen in Engeland - meer dan een kwart van de volwassen bevolking - een of meer van de onderzochte geneesmiddelen voorgeschreven, zo bleek uit de PHE-analyse.

De geneesmiddelen omvatten geneesmiddelen tegen angst, benzodiazepinen en slaappillen bekend als z-geneesmiddelen, evenals de geneesmiddelen tegen epilepsie en gabapentine en pregabaline, antidepressiva en opioïde pijnstillers.

Veel van deze kunnen verslavend zijn en kunnen problemen veroorzaken voor mensen die ze nemen of ervan afkomen, zei PHE. Het rapport vond ook hogere percentages voorschrijven aan vrouwen en ouderen.

Hoewel het voorschrijven van sommige medicijnen, zoals benzodiazepines en opioïden, een beetje recent is gedaald te midden van de angst voor de dodelijke opioïde-epidemie in de Verenigde Staten, worden andere, zoals de gabapentine, pregabaline en sommige antidepressiva, vaker en langer voorgeschreven.

"Dit betekent dat meer mensen het risico lopen verslaafd te raken aan hen of problemen hebben wanneer ze stoppen met het gebruik ervan," zei PHE.

"Het kost de NHS (National Health Service) ook veel geld, waarvan sommige verspild worden omdat de medicijnen niet voor iedereen werken, vooral als ze te lang worden gebruikt."

Een opioïde-epidemie in de Verenigde Staten heeft sinds 1999 bijna een half miljoen Amerikanen gedood, en een rapport van het beleidsforum van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eerder dit jaar waarschuwde dat de Verenigde Staten "zeker niet alleen staan ​​in de strijd tegen dit crisis."

De in Parijs gevestigde OESO zei dat het aantal sterfgevallen als gevolg van opioïdengebruik sterk toenam in Zweden, Noorwegen, Ierland en Engeland en Wales.

Als reactie op het PHE-rapport zei het Britse Geneesmiddelen- en Gezondheidszorgproducten-reguleringskantoor dat het de Amerikaanse crisis nauwlettend in de gaten houdt en ernaar streeft actie te ondernemen.

"We nemen de ervaring in de VS van afhankelijkheid en verslaving aan opioïden zeer serieus en volgen ontwikkelingen om te leren van de acties die andere landen ondernemen om dit probleem aan te pakken," zei het in een verklaring.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Drugs, EU, Gezondheid, UK

Reacties zijn gesloten.