#EAPM - Cypriotische kandidaat-commissaris krijgt gezondheidsopdracht

| September 10, 2019

Groeten, collega's! Hot-off-the-press komt vandaag nieuws uit Brussel (10 september), terwijl het voorgestelde Ursula von der Leyen College van commissarissen volledig wordt onthuld, schrijft Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM) Executive Director Denis Horgan.

Daarmee komt het nieuws dat de genomineerde uit Cyprus, Stella Kyriakides, de gezondheidsportfolio heeft gekregen.

Stella werkte eerder samen met EAPM-directeur Denis Horgan met betrekking tot een schriftelijke verklaring over de noodzaak van meer coördinatie van kankeronderzoek in de Europese Unie, die steun kreeg van het Europees Parlement met bijna 500-leden ter ondersteuning.

De 2010-verklaring van oktober riep de Commissie en / of lidstaten op om:

  • Eervoor te zorgen dat er een adequate mapping en financiering is van en meer samenwerking bij kankeronderzoek;
  • deen holistische strategie voor kankeronderzoek ontwikkelen op basis van een matrix, met horizontalen zoals transnationaal onderzoek en diagnose en verticalen zoals onderzoek naar preventie, onderzoek naar screening en onderzoek naar kwaliteit van leven en zorg;
  • utilize het Europese partnerschap voor kankerbestrijding om verschillende onderzoekswerkgroepen te organiseren, en;
  • promoten partnerschappen met patiëntengroepen, gebruikmakend van hun specifieke expertise en kennis om versnelde vooruitgang in onderzoek te ondersteunen.

Sindsdien is er natuurlijk veel bereikt met aspecten die onderdeel worden van de sector van de gepersonaliseerde geneeskunde en die ook van toepassing zijn op kanker. Bijvoorbeeld over de verklaring van vorig jaar over het EU-brede project van een miljoen genomen.

Nu de Aangewezen Cypriotische commissaris heeft de gezondheidsinstructie gekregen, het is allemaal ten goede. Als opgeleid klinisch psycholoog, campagnevoerder op het gebied van borstkanker en beleidsbepaler voor de gezondheid in Nicosia, heeft ze zeker de achtergrond voor het werk.

Von der Leyen zei vandaag: ““Dit wordt een commissie die het gesprek voert. We hebben een structuur die zich richt op taken en niet op hiërarchieën. We moeten in staat zijn om de kwesties die er het snelst en vastbesloten toe doen, op te lossen. ”

We wachten af ​​om te zien hoeveel de herstructurering betekent om gezondheid een hogere of lagere prioriteit te geven.

Natuurlijk is de onderstaande lijst van genomineerden, waarbij elk van hen mondelinge en schriftelijke vragen van het Europees Parlement moet beantwoorden voordat de leden van het Europees Parlement hun toetreding tot hun nieuwe functie goedkeuren. Tijdlijnen suggereren dat deze hoorzittingen aan het einde van deze maand en begin oktober zullen plaatsvinden.

De genomineerden moeten goed worden voorbereid, omdat de geschiedenis ons heeft geleerd dat deze parlementaire hoorzittingen een beetje grillen kunnen worden ... hoewel niemand de Spaanse inquisitie verwacht.

Ondertussen wat 40 gezondheids-NGO's hebben heeft een vacature gepubliceerdvertisement voor een Europese commissaris voor gezondheid, sTating die wie dan ook landt de post moet "de visie en strategie bepalen voor het verminderen van ongelijkheden op gezondheidsgebied in de EU".

De organisaties willen de commissaris voor gezondheid naar "prioriteit geven aan het publieke belang boven die van economische en financiële actoren, onder andere door vergaderingen met lobbyisten van bedrijven te beperken en ervoor te zorgen dat vergaderingen die plaatsvinden, transparant zijn".

De volgende genomineerden van de Europese Commissie

Oostenrijk's Johannes Hahn is aformer science minister die set up een nationale 'Award of Excellence'voor het beste proefschrift in Oostenrijk(ondanks veel gerapporteerde uitdagingen over zijn eigen doctoraat). Hij is de ex-CEO van gokbedrijf Novomatic. Hopelijk geen gok voor vdL.

België heeft genomineerd Didier Reynders, die heeft gehandeld als minister van financiën (tijdens de lancering van de euro)en voor buitenlandse zaken. België steekt dit keer boven zijn gewicht uit en is ook elders vertegenwoordigd met Charles Michel ingesteld om te worden Raadshoofd.

Bulgarije heeft Mariya Gabriel, die al in de Commissie heeft gediend door leiding te geven aan de digitale economie en samenleving team. Mariya wals MEP van 2009 tot 2017, worden EP-lid van de Yoor tweemaal. Nu de leiding over de Innovatie en jeugd kort gezegd, ze is een ex-docent en onderzoeker, evenals een fan van bijen en Twitter. Stekende opmerkingen zouden dan geen probleem moeten zijn.

Kroatië's genomineerde Dubravka Šuicahas' burgemeester van Dubrovnik 'geschreven op haar CV. Ze is ook een voormalige docent Duits (handig gezien haar nieuwe baas) en heeft met EAPM gewerkt tijdens haar recentere tijd als lid van het EP. Ze heeft een vice-presidentrol gekregen en de Democratie en demografie portefeuille.

Zoals gezegd heeft Cyprus Stella Kyriakides genomineerd, die thuis wordt omschreven als een moeder Theresa figuur - in de zin dat ze mensen wil helpen, maar niet overdreven eigenzinnig is. In 2018 drong Stella aan op een wet decriminalizabortus.

Tsjechië heeft ondertussen Věra Jourováwas gewoon van plan om kantoren in Berlaymont te verplaatsen in haar nieuwe rol als vice-president. Ze is momenteel rverantwoordelijk voor gerechtigheid, consumenten en gendergelijkheid in de binnenkort te vertrekken Commissie. Vermakelijk (of niet), haar levensverhaal is geweest in vergelijking tot naar "donkere versie van Borgen”. Yikes!

Denemarken blijft bij de huidige commissaris Margrethe Vestager wie fziek in haar bod voor de toptaak, maar moet het goed doen onder vdL als uitvoerend vice-president en, cruciaal voor ons, belast met de coördinatie van de agenda voor een Europa geschikt voor het digitale tijdperk. Ze is een ex-cabinet minister en het belangrijkste inspiratie voor de bovengenoemd TV series Borgen, die we ten zeerste aanbevelen (als u het niet erg vindt om ondertitels te gebruiken).

Estland's Kadri Simson staat bekend als "altijd voorbereid'Evenals' smiley '. Ze was bopgroeide in de universiteitsstad TartuIn en eenmaal in Tallinn leidde ze de Center Party.

FinlandDe genomineerde Jutta Urpilainen is afminister van Financiën van Ormer (uitgeroepen tot 'vierde beste' van Europa in 2012) en een keer-leider van de sociaal-democraten. Zij zal Finland zijn's eerste vrouwelijke commissaris, en waarschijnlijk de eerste commissaris die een Kerstalbum. Het riep Kerstgedachten en omvatte Jutta's versies van Winter Wonderland en Jingle Bells.

Frankrijk, na een korte vertraging, genaamd Marseille is Sylvie Goulard als zijn genomineerde. In het kort een minister van defensie, het voormalige lid van het EP was in het verleden van het Franse team dat heeft onderhandeld over de hereniging van Duitsland. Goed gedaan, Sylvie.

GriekenlandGenomineerde Margaritis Schinas was jijtot voor kort het Europese Commissie'shoofd woordvoerder en is meteen als vice-president geparachuteerd. Hij was een EP-lid tussen 2007 en 2009 en staat erom bekend dat het niet leuk is om 'a bureaucraat”. Hmm.

Hongarije heeft MEP László Trócsány in de Berlaymont-mix geplaatst. Hij was Hongarije's minister van Justitie van 2014-19 en heeft gediend als ambassadeur in België en Frankrijk. Gezegd te zijnloyaal aan premier Viktor Orbán. Misschien een zware rit bij de hoorzittingen over een rol als minister van justitie thuis.

Ierland blijft bij de huidige commissaris Phil Hogan, die door de Fijne Gael regering als een sluwe deal-maker. In geen geval een fan van Brexit in het algemeen en van Boris Johnson in het bijzonder. We zullen hem zijn mening over Guinness vragen als we de kans krijgen.

Italië heeft zijn voormalige premier benoemd Paolo GENTILONI. Hij is ook een voormalige journalisten ex-minister van Buitenlandse Zaken en Communicatie. Zeer elegant, goed gemanierd en diplomatiek. Bijgenaamd er moviola, wat zich vertaalt als 'slow-mover' in het plaatselijke Romeinse dialect.

Letlandheeft opnieuw aangeboden Valdis Dombrovskis, een voormalige premier thuis en een ex-lab-assistent in Duitsland in een vorig leven. Hij is ook een voormalig lid van het Europees Parlement, die momenteel de Commissie bekleedt Euro en sociale dialoog kort en bondig belast met financiële stabiliteit, financiële diensten en kapitaalmarktenunie. Deze keer is hij een vice-president van de Commissie.

Litouwen heeft Virginijus Sinkevičius genomineerd, die op slechts 28-jarige leeftijd de jongste is en pas sinds 2016 in de politiek zit. Hij is kbekend om het houden van een Donald Trump 'Maak Amerika weer geweldig ' hoed in zijn kantoor. Dit zou leuk moeten zijn, vooral als hij Mariya Gabriel op Twitter ontmoet ...

Luxemburg heeft gekozen Nicolas Schmit voor de Berlaymont. Hij heeft gediend als labour minister onder regeringen onder leiding van beiden Jean-Claude Juncker en Xavier Bettel. Hij heeft ook gewerkt tegenover zijn nieuwe baas wanneer von der Leyen had dezelfde functie in Duitsland.

Malta heeft zijn eerste vrouwelijke commissaris in Helena Dalli genomineerd. Ze is natuurlijk een filmster (Laatste gerechtigheid), ex-Miss Malta winnaar en voormalige Miss World-deelnemer - allemaal toen haar achternaam Abela was. Mevrouw Dalli is ook een eenmalig minister van sociale dialoog en EU-aangelegenheden, en ikintroduceerde de wet op de gelijkheid van het huwelijk in Valletta.

Nederland blijft loyaal aan Frans Timmermans, die ook miste aan het werk van president, maar wordt een Executive Vice-President in het team van Ushi. Hij is een exminister van Buitenlandse Zaken die meerdere talen spreekt, en is ook - zoals Juncker - de kleinzoon van een mijnwerker. We onthullen hierbij niet-zeer-exclusief dat het niet dezelfde grootvader was.

Polen brengt ons Janusz Wojciechowski als een late vervanging voor Krzysztof Szczerski (wie trok zich terug omdat hij het niet wilde landbouw portefeuille). Hij is een lid van de Europese Rekenkamer, maar wordt ironisch genoeg momenteel beschuldigd van onregelmatigheden over reiskosten.

Portugal's (allereerste vrouwelijke) genomineerde is Elisa Ferreira, wie is een econoom en dplaatsvervangend gouverneur van de Bank van Portugal. Ze is gediend drie termen als een MEP en was cbroek als genomineerde vooruit voormalig minister van Infrastructuur Pedro Marques. Ze heeft de taak om verder te gaan Cohesie en hervormingen.

Roemenië heeft zojuist gekozen EP-lid Rovana Plumb naar voren gebracht, die blijkbaar niet bepaald de beste vrienden is huidige Roemeense commissaris Corina Crețu. Mevrouw Plumb is ook de former minister van EU-fondsen.

Slowakije heeft carrièrediplomaat Maroš Šefčovič benoemd als commissaris. Maroš is blijkbaar een grote Star Trek fan die het ooit vertelde Polityczno naar "Llang en voorspoedig”. Laten we hopen dat hij toont, ahem, onderneming. Hij krijgt veel kans, omdat hij een rol als vice-president behoudt.

SloveniëGenomineerde Janez LenarCIC is een andere carrièrediplomaat, die hzoals gediend als Ljubljana ambassadeur bij de OVSE, directeur van de OVSE's Bureau voor democratische instellingen en mensenrechten, en als secretaris van Slovenië's permanente UN missie. Hij was een rechterhand van een ex-premier Janez DrnovSEK.

Spanje heeft Josep Borrell naar voren gebracht, die sommigen zich misschien herinneren als de vertegenwoordiger van Spanje in Valery Giscard d'Estangis uiteindelijk mislukt Verdrag over de toekomst van Europa terug in 2002, evenals in zijn werk als aformer voorzitter van het Europees Parlement.

Zweden, geeft ons ondertussen Ylva Johansson, die min dienstbetrekking weer thuis sinds 2014. Een former wiskundes, leraar natuurkunde en scheikunde, ze heeft workeerde als minister in vijf verschillende regeringen onder drie premiers.

En tenslotte…

Er is natuurlijk geen Britse kandidaat voor de Commissie, gezien de Brexit. Premier Johnson is de taak bespaard gebleven om er een te vinden, hoewel niemand er zeker van is hoe succesvol elke kandidaat hoe dan ook zou zijn geweest, gezien BoJo's vermogen om parlementsleden, broeders en nu een voorzitter van het Lagerhuis te verliezen.

Huidige huidige John Bercow moet zijn rol verlaten bij de volgende verkiezingen of op 'Brexit Day', 31 oktober, afhankelijk van wat zich het snelst voordoet. Vorige week, natuurlijk, heeft de tegenstrijdige jongere broer Jo Johnson van de premier aangekondigd dat hij zal aftreden als parlementslid en minister in een poging om, zoals de grap gaat, minder tijd met zijn familie.

Bestellen! Orderrrrrr !!!

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Conservatieve Partij, EU, Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde, Europese Commissie, Gezondheid, Gepersonaliseerde geneeskunde, UK

Reacties zijn gesloten.