Verbind je met ons

EU

#EAPM – Oh, broeder! De Britse minister van Wetenschap Jo Johnson treedt af, omdat zijn broer of zus het moeilijk heeft

DELEN:

gepubliceerd

on

Greetings! Of late, it’s been very difficult to write an EAPM update without referring at some point to Brexit. So we won’t stop now…. As most of you may now know, the pro-Remain brother of UK Prime Minister Boris Johnson has announced that he won’t stand at the next general election – although the word is that he’s not resigning straight away, thus avoiding the need for a by-election, schrijft Uitvoerend directeur Denis van de Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM). Horgan.

Jo Johnson was minister van wetenschap en onderwijs en, In een twitteren, zei hij's geweest "verscheurd tussen familieloyaliteit en het nationale belang -it'Het is een onoplosbare spanning en tijd voor anderen om mijn rollen als parlementslid en minister op zich te nemen'.

Wetenschappers voor de EU twitterde als reactie: “U was een uitstekende staatsminister van Universiteiten en Wetenschappen. Je zal gemist worden door de UK wetenschappelijke gemeenschap -een gemeenschap die je goed begrijpt. Wij begrijpen op onze beurt deze keuze die u heeft gemaakt. Je hebt het juiste gedaan."

Nu Jo blijkbaar niet meteen ontslag neemt als parlementslid, ontstaat het intrigerende vooruitzicht dat hij tegen zijn broer kan stemmen. Tja, wat is het ergste dat kan gebeuren? Hij verliest de Tory-zweep, hij is gedeselecteerd (hij staat toch niet) en hij kan van de kerstkaartenlijst van Downing Street eindigen.

De timing is behoorlijk ongelooflijk en helpt de premier zeker niet. Er is echter nog van alles om voor te spelen en het resultaat is, zoals altijd, onvoorspelbaar.

Wat echter met vertrouwen kan worden voorspeld, is dat er dit jaar algemene verkiezingen in het verschiet zullen liggen. Allemaal om voor te spelen...

Ondertussen de Leider van het Lagerhuis,pro-Brexit Jacob Rees-Mogg veroorzaakte ruzies in Westminster toen hij, onder parlementair voorrecht, belde zenuwarts David Nicholasl, die schreef de Gele Hamer Brexit-impactrapport voor medicijnvoorraden, "net zo onverantwoordelijk als Dr. Wakefield'.

advertentie

Andrew Wakefield is de in opspraak geraakte auteur van een beruchte studie ten onrechte de BMR-prik koppelen aan autisme.

Als reactie Chaand Nagpaul, wie is voorzitter van de British Medical Association Council, zei dat de opmerkingen waren "volkomen schandelijk en totaal onverantwoordelijk'.

Chief Medical Officer Sally Davies ondertussen getweet dat zij'd geschreven aan Rees-Mogg om haar uit te drukken "oprechte teleurstellingin zijn "oneerbiedigopmerkingen, die gingen "te ver" en waren "eerlijk gezegd onaanvaardbaar'.

Voor zijn deel, zei Nicholl"Ik daag [Rees-Mogg] uit om buiten de kamer de bewering te herhalen dat ik vergelijkbaar ben met Andrew Wakefield - laat's kijken wat er gebeurt. ' 

Eindelijk over Brexit voor deze 'editie', Litouwen'nieuwe voorzitter, Gitanas Nausda heeft gezegd: "We proberen er een kans van te maken. ' 

"We zijn een van de meest vriendelijke landen voor fintech-bedrijven,' Zei Nausėda en voegde eraan toe: 'Wij'We hebben ongeveer 150 bedrijven uit het VK en de VS-Ik kan zeggen dat het echt werkt."

 Hij zei verder: "Brexit met een akkoord is de beste oplossing. Maar het no-deal-scenario ziet er ook redelijk realistisch uit. '

Shock EU 'dood'-cijfers   

Dat meldt Eurostat in een nieuwe enquête mensen onder de 75, twee-uit-of-drie doden in de EEuropese Unie had anno 2016 voorkomen kunnen worden. 

Het verklaart dat 1.2 miljoen oppompen van 1.7 miljoen doden hadden voorkomen kunnen worden. Veel (741,000) door effectieve volksgezondheid en primaire interventies, en 422,000 sterfgevallen door tijdige en effectieve interventies in de gezondheidszorg.

Zo'n pinterventies op het gebied van de volksgezondheid vooruit hart- en longziekte, evenals een beroerte, het meeste voor zijn rekening genomen van de vermijdbare sterfgevallen. Meer nadruk op preventie, iemand?

De ENVI van ons allemaal 

Het Europees Parlement Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) is weer aan het werk en heeft snel een aanzoek gedaan een grondige evaluatie van de veiligheid van vaccins uitvoeren. 

De Commissie verzoekschriften heeft zes soortgelijke verzoekschriften in behandeling genomen uit Italië, alle of wat tegen was de verplichte vaccinatie van kinderen tot 16 jaar.

Eén indiener, Roberto Ionta, wel een prominente anti-vaccinatiecampagnevoerder, vertelde de commissie dat er Italiaanse kinderen zijn "gediscrimineerdomdat ze van school worden uitgesloten als ze niet gevaccineerd zijn. 

Het Britse EP-lid Jude Kirton-Darling was echter tegen het geven van de anti-vaaanmeldingslobby te veel tijd in de commissie, zeggend: "Ik denk daar'Het is een groot gevaar dat we een campagne van desinformatie voeden en blijven voeden, die eigenlijk al onze kinderen over de hele wereld in gevaar brengt. '

Het lijkt waarschijnlijk dat de voorgestelde studie zal belanden op het bureau van de Europees Geneesmiddelenbureau langs de lijn.

Ondertussen beraadslaagde de commissie de Europese Rekenkamerrecensie van het blok grensoverschrijdende gezondheidszorginspanningen, die al snel overgingen op geneesmiddelentekorten, met Franse MEP michède Rivasi het naar voren brengen van de theorie dat sommigen Europeanen maken grensoverschrijdende reizen om medicijnen te krijgenijs die schaars zijn in hun eigen land. 

Cristian-Silviu Bușoi, een goede vriend van de EAPM, bracht dit in verband met het overschrijden van grenzen voor weesgeneesmiddelen. Thij vertegenwoordiger van de Commissie aanwezig, Ioana-Maria Gligor van DG SANTE, herinnerde zich het Europarlementariër dat de herziening van de EU's wezenprikkels is later dit jaar verschuldigd.

Peter Welch, DDIRECTEURvan de ERK, legde dat uit nationale contactpunten zouden betere informatie over zeldzame ziekten kunnen geven. De ECA's aanbeveling is dat de Commissie meer zou moeten doen om dezie, voegde hij eraan toe.

Over grensoverschrijdende uitwisseling van gezondheidsgegevens, hij zei dat te Commissie heeft niet bereikt wat zij wilde, en dat meer member states zijn klaar om gegevens te ontvangen neem contact zijn toegerust daadwerkelijk sturen. 

Duitse MEP Tiemo Wölken (meer van wie hieronder) zei dat het is duidelijk dat doelen zijn niet wezen bereikt, terwijl de Poolse Sylwia Spurek citeerde Eurostat cijfers op het kleine percentage patiënten dat takevoordeel van de grensoverschrijdende gezondheidszorgh-zorg drichtlijn. Het huidige systeem ontmoedigt EU-burgers effectief om gezondheidszorg in een andere staat te krijgen, zegt ze gezegd.

Nog een EAPM-kampioen, die van Malta Mirjam Dalli zei slechts een klein bedrag van patiënten kennen hun rechtenEn dat EU-brede maatregelen moeten worden genomen. Miriam noemde vertragingen bij de uitwisseling van informatie en gegevens en vroeg hoe dit kan worden aangepakt. De ffinancieringsmechanisme moet eenvoudiger, zei ze.

Ondertussen bevestigde ENVI op HTA, dat op Brexit-achtige wijze doorgaat, dat het bovengenoemde Tiemo Wöken zal zijn rapporteur voor de beoordeling van gezondheidstechnologie.

Gefeliciteerd Tiemo!

Overigens ENVI is nu het Parlement's grootste paneelmet 76 leden. Dit is gestegen van 64 in 2009 en 69 in 2014. Laten we hopen op die maat doet er toe doen…

Gezondheid in het kort

Zweden heeft gezegd dat het zal gebeuren gastheer van een internationale conferentie op hoog niveau over monitoring van antibioticaresistentieen het Global Resistance Monitoring System van de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Minister van Sociale Zaken lena hallengren zei: "Het is belangrijk dat Zweden de kwestie internationaal naar voren schuift...door verscherpt toezicht te bevorderen. '

En in Duitsland hebben meerdere topdoktersgroepen mede een open brief gestuurd Achtersteven tijdschrift waarschuwde dat economie belangrijker is dan patiëntenbehoeften onder de huidige boekhoudsystemen voor ziekenhuizen en artsenkantoren.

Een deel van de brief luidt: “Het is nalatig om ziekenhuizen en daarmee het lot van patiënten over te laten aan de wetten van de vrije markt," toevoegen dat patiënten'welzijn zou moeten zijn "belangrijkste doel."

Tegelijkertijd drongen de auteurs er bij de regering op aan om af te zien van vaste rentebetalingen per patiënt omdat ze dat zou aanbieden "veel prikkels om rendement te genereren op onnodige actie ten nadele van patiënten'. 

En tenslotte…

Deze week werd onthuld dat swetenschappers hebben de eerste genetische instructies gevonden in menselijk DNA dat link om linkshandig te zijn.

De Universiteit van Oxford ploeg zegt dat linkshandige mensen kunnen betere verbale vaardigheden hebben omdat het DNA instructies lijken betrokken te zijn bij de structuur en functie van de hersenen.

Ongeveer een-op-10 mensen zijn over-overhandigd. Voor de goede orde, Boris Johnson is dat niet. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending