#SecurityUnion - #Eurojust lanceert een nieuw register voor terrorismebestrijding

| September 5, 2019

Vandaag (5 september) heeft Eurojust, het EU-agentschap voor justitiële samenwerking, met steun van de Commissie een register voor terrorismebestrijding gelanceerd, dat EU-landen zal helpen informatie uit te wisselen over terroristische misdrijven op een snelle, efficiënte en uniforme manier. Lidstaten delen al informatie met elkaar over de verdachten van terroristische misdrijven die in hun land strafrechtelijk worden vervolgd of vervolgd.

Het nieuwe vandaag gestarte register voor terrorismebestrijding zal hen in staat stellen dit efficiënter en effectiever te doen, aangezien Eurojust in staat zal zijn om koppelingen tussen terroristische zaken in verschillende lidstaten beter te detecteren en tijdige en proactieve feedback te geven aan de nationale autoriteiten, evenals follow-up maatregelen nodig.

Commissaris voor Justitie, Consumentenzaken en Gendergelijkheid Věra Jourová zei: “Eurojust speelt een sleutelrol bij de ondersteuning van de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit en terrorisme. Snelle gegevensuitwisseling kan een effectief onderzoek maken of verbreken en dit nieuwe hulpmiddel zal Eurojust op een sterkere basis zetten om Europeanen tegen terrorisme te beschermen. "

Julian King, commissaris voor de veiligheidsunie, sprak vandaag bij de officiële lancering van het register: “Het nieuwe register voor terrorismebestrijding zal rechters en officieren van justitie helpen proactief verbanden te leggen tussen zaken om ervoor te zorgen dat criminelen en terroristen niet ongestraft blijven. Deze nieuwe tool is weer een nieuwe bouwsteen in onze Security Union. ”

Na de terroristische aanslagen in Frankrijk in november 2015 namen Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Italië, Luxemburg en Nederland het initiatief om een ​​register bij Eurojust op te zetten. Het huidige register is het resultaat van de ontwikkeling van Eurojust tot een instrument dat beschikbaar is voor alle EU-landen.

De persconferentie van de officiële lancering is beschikbaar op EbS +. Voor meer informatie, zie de persbericht van Eurojust en informatie van de Europese Commissie op justitiële samenwerking en terrorisme bestrijden.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Defensie, EU, Europese Commissie, Terrorisme

Reacties zijn gesloten.