EU investeert in moderne #TramFleet in #Dresden

| September 2, 2019

De EU investeert € 102.8 miljoen van de Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling om 30 nieuwe tramvoertuigen te kopen voor de stad Dresden, Saksen, tegen december 2021. Dit project vergroot de capaciteit van het netwerk en maakt het toegankelijk voor mensen met een handicap. De huidige 550,000-bevolking van Dresden zou inderdaad bijna 600,000 moeten bereiken met 2040 en de tramlijnen werken al op volle capaciteit tijdens de piekuren. Het door de EU gefinancierde project zal daarom bijdragen aan de behoeften van de inwoners aan een betrouwbaar en efficiënt stedelijk vervoerssysteem.

Commissaris voor begroting en human resources Günther H. Oettinger zei: "De inwoners van Dresden zullen binnenkort genieten van betere tramdiensten in hun stad en, uiteindelijk, van betere luchtkwaliteit, met dit schone transportsysteem." In 2016 werden de trams van Dresden gebruikt voor een aantal 157.1 miljoen reizen, een stijging van 18.6 miljoen ten opzichte van 2005. Dit cijfer zal naar verwachting met 19.5 verder stijgen met 2023.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Duitsland

Reacties zijn gesloten.