Verbind je met ons

EU

EU investeert in moderne #TramVloot in #Dresden

DELEN:

gepubliceerd

on

De EU investeert € 102.8 miljoen van de Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling om tegen december 30 2021 nieuwe tramvoertuigen aan te schaffen voor de stad Dresden, Saksen. Dit project zal de capaciteit van het netwerk vergroten en toegankelijk maken voor mensen met een handicap. De huidige bevolking van 550,000 inwoners van Dresden zou in 600,000 inderdaad bijna 2040 moeten bereiken en de tramlijnen draaien tijdens de spitsuren al op volle capaciteit. Het door de EU gefinancierde project zal daarom helpen tegemoet te komen aan de behoeften van de inwoners aan een betrouwbaar en efficiënt stedelijk vervoerssysteem.

Commissaris voor Begroting en Personeelszaken Günther H. Oettinger zei: “De inwoners van Dresden zullen binnenkort genieten van betere tramdiensten in hun stad en uiteindelijk van een betere luchtkwaliteit, dankzij dit schone vervoerssysteem.” In 2016 werden de trams van Dresden gebruikt voor ongeveer 157.1 miljoen ritten, een stijging van 18.6 miljoen ten opzichte van 2005. Verwacht wordt dat dit aantal tegen 19.5 met nog eens 2023 miljoen zal stijgen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending