Commissaris Thyssen neemt deel aan #G20 bijeenkomst van ministers van arbeid en werkgelegenheid

| September 2, 2019

Op 1 en 2 september, commissaris voor werkgelegenheid, sociale zaken, vaardigheden en arbeidsmobiliteit Marianne Thyssen (foto)woont de G20-vergadering van de ministers van Arbeid en Werkgelegenheid in Matsuyama, Japan bij.

De G20 ministeriële bijeenkomst van dit jaar richt zich op 'Vormgeven aan een mensgerichte toekomst van werk'. Commissaris Thyssen zal de inzet van de EU voor multilateralisme en een mensgerichte toekomst van werk opnieuw bevestigen. Deze onderwerpen zijn met name in overeenstemming met de EU-prioriteiten, niet in het minst met de Europese pijler voor Sociale Rechten.

De commissaris zal de vooruitgang delen die tijdens de Juncker-commissie op dit gebied is gemaakt, bijvoorbeeld met de nieuwe richtlijnen over een beter evenwicht tussen werk en privéleven voor werkende ouders en verzorgers en verder voorspelbare en transparante werkomstandigheden, de aanbeveling over toegang tot sociale bescherming voor alle werknemers en zelfstandigen en de nieuwe Europese Arbeidsautoriteit.

Commissaris Thyssen zal deelnemen aan werksessies over sociale dialoog, demografische veranderingen, gendergelijkheid, nieuwe vormen van arbeid en over beëindiging van kinderarbeid, dwangarbeid en mensenhandel in mondiale toeleveringsketens. De belangrijkste resultaten van deze besprekingen zullen worden samengevat in de 'Verklaring van Matsuyama'. De bijeenkomst van ministers zal ook een gelegenheid zijn voor commissaris Thyssen om de Turkse minister van Familie, Arbeid en Sociale Voorzieningen, Zehra Zümrüt Selcuk, de Spaanse minister van Arbeid, Migratie en Sociale Zekerheid, Magdalena Valerio Cordero en de president van de International Social Security Association, professor Dr. Joachim Breuer.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, Japan, Toppen

Reacties zijn gesloten.