Verbind je met ons

China

Commissie breidt #AntiDumpingMeasures uit op import van #fietsen uit verschillende landen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie besloten op 29 augustus deze met nog eens vijf jaar te verlengen antidumpingmaatregelen van kracht op de invoer van fietsen van oorsprong uit China. Fietsen die worden geïmporteerd uit Indonesië, Maleisië, Sri Lanka, Tunesië, Cambodja, Pakistan en de Filippijnen vallen ook onder deze maatregelen nadat uit eerder onderzoek is gebleken dat Chinese fietsen langs deze landen passeerden om vervolgens opnieuw naar de EU te worden geëxporteerd. De antidumpingmaatregelen werden oorspronkelijk in 1993 ingesteld en zijn sindsdien verschillende keren verlengd. De antidumpingrechten gaan omhoog naar 48,5%. Uit het vorig jaar geopende nieuwe onderzoek werd geconcludeerd dat er een grote kans bestond op voortzetting van de dumping en herhaling van schade als de maatregelen zouden komen te vervallen. De fietsenindustrie in de EU produceert jaarlijks ruim 11 miljoen fietsen in 22 lidstaten. De fietsenproducenten in de EU zorgen voor 100,000 directe en indirecte banen. Meer informatie over de EU-handelsbeschermingsinstrumenten vindt u hier online. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending