Verbind je met ons

Brexit

#Brexit – Een voorstel om de Ierse grens over te laten aan toekomstige onderhandelingen ‘gaat gewoon niet van start’, zegt Coveney 

DELEN:

gepubliceerd

on

Ierse Tanaiste Simon Coveney ontmoet EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier, 21 januari 2019

Toen hij op 30 augustus aankwam voor de informele (Gymnich) bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken, zei de Ierse Tánaiste Simon Coveney dat hij blij zou zijn als Groot-Brittannië de EU indien nodig vijf dagen per week zou ontmoeten, in antwoord op een vraag over de aankondiging van Groot-Brittannië dat het twee dagen per week in Brussel zou onderhandelen, schrijft Catherine Feore

Coveney beweerde dat iedereen het eens wilde worden over een deal die Groot-Brittannië en De EU kan dit aanvaarden, eraan toevoegend dat niemand meer wil dat dit gebeurt dan de Ieren. Hij benadrukte dat Ierland de ambitie heeft om dit te hebben goede betrekkingen met Groot-Brittannië in de toekomst, vooral gezien het gedeelde karakter ervan verantwoordelijkheid als medegarant van het Goede Vrijdagakkoord.  

Wijzigingen moeten in overeenstemming zijn met het terugtrekkingsakkoord 

Coveney benadrukte dat het huidige terugtrekkingsakkoord een overgangsperiode mogelijk maakt “dat geeft ons de tijd en ruimte om een ​​toekomstige relatie uit te werken”. Hij benadrukte dat elk akkoord in overeenstemming moet zijn met het terugtrekkingsakkoord, als Groot-Brittannië dat ook wil verwijder elk element het zou moeten alternatieven voorstellen die dit zouden oplossenDe problemen die zouden ontstaanWat volgens Coveney niet door Ierland en de EU-partners zou worden aanvaard, zou een belofte zijn dat zij hun best zullen doen om de gecreëerde problemen op te lossen, maar niet zullen uitleggen hoe.  

Geloofwaardige alternatieven 

On the willingness to negotiate, he added that Michel Barnier and his team were there for that purpose, and he lamented that “Er is niets geloofwaardigs van de Britse regering gekomen in de context van een alternatief voor de Britse regering backstop, a proposal to leave solutions to future discussions just won’t fly”. 

Goede Vrijdag-akkoord versus de interne markt 

advertentie

Gevraagd over wat wais belangrijker naar Ierlandde Goede vrijdag Aovereenkomst of de integriteit van de EU's interne markt, Coveney antwoordde dat de schoonheid van het terugtrekkingsakkoord is dat zowel eenben eenondergebracht in de huidige overeenkomst en daarom hebben de onderhandelingen twee jaar geduurd. Hij voerde aan dat de huidige overeenkomst de plaats van Ierland in de EU garandeerde EU interne markt en ook respecterenING Brittannië's besluit om de Europese Unie te verlaten. 

verdaging 

Gevraagd naar de prorogatie van het Britse parlement, zei Coveney dat dit het geval is altijd heel voorzichtig geweest om geen commentaar te geven op de interne Britse politiek en het beheer van de regelingen in Westminster en thHet was een zaak die het parlement en de regering gezamenlijk moesten oplossen.  

In de tussentijd heeft EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier regeringsleiders en hoge ministers van de EU-27 bezocht om hen op de hoogte te stellen van de situatie. De afgelopen twee weken heeft hij ontmoetingen gehad met de Nederlandse premier Mark Rutte, de Deense minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod en de Poolse premier Mateusz Morawiecki.

Morawieckik zei hij er gezonder uitzien uit naar constructieve en realistische voorstellen uit Londen, waarin wordt gezegd dat zowel creativiteit als eenheid nodig zijn. Kofod uitgedrukt Denmark’s commitment to protecting the Good Friday Agreement, EU-27 solidarity and integrity of the single market. Rutte reiterated that any deal will have to respect EU principles; while all hoped for a deal, they recognized the need for preparedness for a ‘no deal’ scenario. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending