#Brexit - Een voorstel om de Ierse grens te verlaten voor toekomstige onderhandelingen 'zal gewoon niet vliegen', zegt Coveney

| Augustus 30, 2019

Ierse Tanaiste Simon Coveney ontmoet EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier, 21 januari 2019

Aangekomen voor de informele (Gymnich) bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken op 30 augustus zei de Ierse Tánaiste Simon Coveney dat hij blij zou zijn als het VK indien nodig vijf dagen per week de EU zou ontmoeten, in antwoord op een vraag over de aankondiging van het VK dat het zou twee dagen per week in Brussel onderhandelen, schrijft Catherine Feore.

Coveney beweerde dat iedereen het eens wilde worden over een deal dat het VK en de EU kan accepteren, eraan toevoegend dat niemand wil dat dit meer gebeurt dan de Ieren. Hij benadrukte dat Ierland de ambitie heeft om te hebben goede relaties met het VK in de toekomst, vooral gezien het gedeeld verantwoordelijkheid als mede-garant van de Good Friday-overeenkomst.

Wijzigingen moeten in overeenstemming zijn met de terugtrekkingsovereenkomst

Coveney benadrukte dat de huidige terugtrekkingsovereenkomst een overgangsperiode toestaat "dat geeft ons de tijd en ruimte om een ​​toekomstige relatie uit te werken”. Hij stond erop dat elke overeenkomst in overeenstemming moest zijn met de terugtrekkingsovereenkomst en als het VK dat wilde verwijder elk element het zou moeten alternatieven voorstellen die th zouden oplossenDe problemen die zouden ontstaan. Wat volgens Coveney niet door Ierland of EU-partners zou worden geaccepteerd, zou een belofte zijn dat zij hun best zullen doen om de gecreëerde problemen op te lossen, maar niet uitleggen hoe.

Geloofwaardige alternatieven

Uit de bereidheid om te onderhandelen voegde hij eraan toe dat Michel Barnier en zijn team daar waren voor dat doel, en hij klaagde dat 'er is niets geloofwaardigs van de Britse regering gekomen in de context van een alternatief voor de backstop, een voorstel om oplossingen voor toekomstige discussies over te laten, vliegt gewoon niet ”.

Goede Vrijdag Overeenkomst versus interne markt

Gevraagd over wat wais belangrijker naar Ierland, het Goede vrijdag Aovereenkomst of het integriteit van de EU's interne markt, Coveney antwoordde dat de schoonheid van de herroepingsovereenkomst is dat beide eenben eenccommodated in de huidige overeenkomst en daarom duurde het twee jaar om te onderhandelen. Hij voerde aan dat de huidige overeenkomst de plaats van Ierland in de EU garandeerde EU interne markt terwijl ook respectING Brittannië'het besluit om de Europese Unie te verlaten.

verdaging

Gevraagd naar de prorogatie van het Britse parlement, zei Coveney dat hij dat is altijd heel voorzichtig geweest om geen commentaar te geven op de interne Britse politiek en het beheer van regelingen in Westminster en thhet was aan het parlement en de regering om dit gezamenlijk op te lossen.

Ondertussen heeft de belangrijkste onderhandelaar van de EU, Michel Barnier, regeringsleiders en senior EU-27-ministers bezocht om hen op de hoogte te houden. In de afgelopen twee weken heeft hij een ontmoeting gehad met de Nederlandse premier Mark Rutte, de Deense minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod en de Poolse premier Mateusz Morawiecki.

Morawieckik zei hij looks vooruit naar constructieve en realistische voorstellen uit Londen, waarin staat dat creativiteit en eenheid nodig zijn. Kofod uitgedrukt De toezegging van Denemarken om de Goede Vrijdag-overeenkomst, de EU-27-solidariteit en de integriteit van de interne markt te beschermen. Rutte herhaalde dat elke deal de EU-beginselen moet respecteren; terwijl iedereen hoopte op een deal, erkenden ze de noodzaak van paraatheid voor een 'no deal'-scenario.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Economie, EU, EU, Europese Commissie, Ierland, Noord-Ierland, Politiek, UK

Reacties zijn gesloten.