Commissaris Navracsics organiseert tweede #EuropeanEducationSummit

| Augustus 21, 2019

Op 26 september vindt de tweede European Education Summit plaats in Brussel. Het eendaagse evenement wordt georganiseerd door commissaris voor onderwijs, cultuur, jeugd en sport Tibor Navracsics.

Deze tweede editie zal zich richten op het lerarenberoep - dat een belangrijke rol moet spelen bij het bouwen van een echte Europese onderwijsruimte door 2025. Discussies zullen, onder vele onderwerpen, de uitdagingen behandelen waarmee leraren worden geconfronteerd, gekoppeld aan factoren zoals erkenning, prestige, training, autonomie en demografie. Sessies zullen oplossingen voor specifieke kwesties onderzoeken, zoals het gebruik van nieuwe technologieën in de klas, lesgeven op het platteland en de bevordering van gemeenschappelijke waarden in het onderwijs.

Tijdens de top zal commissaris Navracsics de 2019 Education and Training Monitor presenteren. De editie van dit jaar van het vlaggenschiprapport van de Commissie over onderwijs is gericht op leraren en is onder meer gebaseerd op de nieuwste resultaten van de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (OESO) Teaching and Learning International Survey.

Achtergrond

Voor een tweede jaar komen ministers, experts en leraren uit heel Europa samen om ervaringen, inzichten en ideeën over de toekomst van het onderwijs in de EU uit te wisselen. De top benadrukt de cruciale rol die onderwijs speelt bij het bevorderen van veerkracht, rechtvaardigheid en sociale cohesie. De editie van vorig jaar droeg bij aan discussies over nieuwe beleidsinitiatieven in verband met de Europese onderwijsruimte.

Het evenement

De top vindt plaats op 26 september 2019, 09: 00 - 18: 30, op het plein, Kunstplein, 1000 Brussel. Het evenement zal zijn livestreamed op Facebook. Het volledige programma is beschikbaar hier.

Neem voor meer informatie en accreditatie voor journalisten contact op met: nathalie.vandystadt@ec.europa.eu en joseph.waldstein@ec.europa.eu

De bronnen

#EduSummitEU

Programma van de tweede Europese onderwijstop

Livestream op het Facebook-evenement

Meer over de Eerste onderwijstop

Onderwijs- en trainingsmonitor (2018)

Erasmus + op Facebook

Erasmus + op Twitter

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, Volwasseneneducatie, Onderwijs, Erasmus, Erasmus +, EU, Europese Commissie, Universiteiten

Reacties zijn gesloten.