Verbind je met ons

Brexit

De Schotse regering eist zekerheid over essentiële EU #Brexit-bijeenkomsten

DELEN:

gepubliceerd

on

Schotse regering
Minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor het negeren van de belangen van Schotland.
De Schotse regering roept de Britse regering op zich niet terug te trekken uit een reeks invloedrijke EU-werkgroepen en -bijeenkomsten.

Minister van Buitenlandse Zaken Fiona Hyslop zegt dat het aangekondigde voornemen van de Britse regering om diplomaten uit deze werkgroepen te verwijderen, het vermogen van het VK om het bedrijfsleven in de EU te beïnvloeden, zou opgeven terwijl het nog steeds een lidstaat is.

In een brief aan Stephen Barclay, staatssecretaris voor het verlaten van de Europese Unie, zoekt Hyslop de verzekering dat een dergelijk besluit nog niet is genomen, en dringt erop aan dat voor elke stap daartoe eerst besprekingen met de Schotse regering nodig zijn.

The reported move, she writes, comes at a time when important discussions and decisions are still being made in the EU about a range of crucial topics – including budgets, fisheries negotiations and foreign affairs – which would continue to impact on Scotland post-Brexit.

Volgens de voorwaarden van het memorandum van overeenstemming tussen de regering van het VK en gedecentraliseerde overheden, moeten Britse ministers overleggen over beleidsstandpunten die van invloed zijn op gedecentraliseerde aangelegenheden.

Hyslop zei: “Het streven van de Britse regering naar een 'no deal' Brexit en haar vastberadenheid om de EU op 31 oktober te verlaten, 'wat er ook gebeurt', is zeer schadelijk voor banen, levensstandaard en onze bredere economie en samenleving.

“Helaas lijken deze laatste rapporten het zoveelste geval te zijn van het negeren van de belangen van Schotland tijdens het Brexit-proces.

advertentie

"De regering van het Verenigd Koninkrijk mag geen enkele beslissing nemen die ons vermogen om de legitieme belangen van Schotland volledig te vertegenwoordigen, zou aantasten terwijl het Verenigd Koninkrijk nog steeds een lidstaat is, en ik vraag u de verzekering dat een dergelijke beslissing niet is genomen."

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending