#RescEU-middelen ingezet om #Griekenland te helpen bij de bestrijding van verwoestende bosbranden

| Augustus 15, 2019

Naar aanleiding van het verzoek om bijstand van Griekenland, rescEU activa zijn gemobiliseerd om bosbranden aan te pakken die verschillende delen van Griekenland hebben geteisterd. Als onmiddellijke reactie heeft de Europese Unie al geholpen om drie bosgevechtsvliegtuigen uit het rescEU-reservaat uit Italië te mobiliseren en Spainto snel naar de getroffen regio's te sturen.

Christos Stylianides, commissaris voor humanitaire hulp en crisisbeheersing, zei: “De EU is in deze moeilijke tijd volledig solidair met Griekenland. De vliegtuigen zijn al in actie en bestrijden de branden. Deze onmiddellijke reactie bewijst de toegevoegde waarde van rescEU, wat onze reactie robuuster, sneller en efficiënter maakt. Bovendien is dit een echt voorbeeld van de gemeenschappelijke Europese waarden waarop rescEU is gebaseerd: solidariteit en bescherming van de levens van onze Europese burgers. Ik ben Italië en Spanje dankbaar voor hun hulpaanbod. We staan ​​klaar om verdere hulp te bieden. ”

Gisteren was de commissaris in Athene, waar hij premier Kyriakos Mitsotakis ontmoette en het Crisiscentrum van de Griekse civiele bescherming bezocht om samen met de minister voor de bescherming van burgers Michalis Chrysochoidis geïnformeerd te worden en toezicht te houden op de werking van de activa van de RescEU. De Europees satellietkaartsysteem Copernicus helpt bij het leveren van schadebeoordelingskaarten van de getroffen gebieden. Lees het volledige persbericht hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, rampen, EU, Europese Commissie, Europees Solidariteitsfonds, Griekenland

Reacties zijn gesloten.