Verbind je met ons

EU

#IPortunus - De Commissie blijft een proefproject steunen dat kunstenaars kansen biedt om in de hele EU te werken

DELEN:

gepubliceerd

on

i-Portunus lanceert dit jaar zijn derde en laatste oproep tot het indienen van aanvragen. i-Portunus is een proefproject gefinancierd door de Europese Commissie dat kunstenaars financiële steun biedt om gedurende een periode van 15 tot 85 dagen in een ander land te werken.

De eerste en tweede call leverden samen ruim 2300 aanmeldingen op van individuele kunstenaars en culturele professionals. Tot nu toe zijn in totaal 253 mensen geselecteerd en gefinancierd. De derde i-Portunus oproep is dit jaar de laatste kans voor mensen uit de podium- en beeldende kunst om zich aan te melden. Na haar investering van 1 miljoen euro dit jaar zal de Commissie volgend jaar nog eens 1.5 miljoen euro in soortgelijke proeven investeren.

Het doel is om je voor te bereiden op 2021, wanneer de mobiliteit van kunstenaars wordt voorgesteld als een permanente actie onder het nieuwe beleid Creative Europe-programma.

Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics zei: “Het creëren van kansen voor meer kunstenaars om in het buitenland te werken en nieuwe projecten en partnerschappen te creëren is een belangrijk onderdeel van ons werk om innovatie in onze culturele en creatieve sectoren te stimuleren en deze nog competitiever te maken. . Ik ben blij dat er veel vraag is naar onze pilot om nieuwe formats te testen om de mobiliteit van Europese artiesten te ondersteunen en door zovelen wordt verwelkomd. Dit betekent dat we vooruitgang boeken in de richting van een hoofddoelstelling die is opgenomen in onze nieuwe Europese Agenda voor Cultuur: het ondersteunen van een ‘Erasmus’-programma voor kunstenaars.”

De derde i-Portunus call zal open zijn tot 5 september 14u CET.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending