Verbind je met ons

China

#Huawei biedt toptalent minstens vijf keer zoveel als hun collega's verdienen om zich bij de Chinese reus aan te sluiten

DELEN:

gepubliceerd

on

Huawei Technologies, dat zichzelf omschrijft als een door kogels geteisterd gevechtsvliegtuig, schrijft vette looncheques uit om toptalent te overtuigen om zich bij de gelederen aan te sluiten. schrijft Li Tao.

“Als je de beste van de beste bent en de grenzen van de wetenschap wilt verleggen: wij willen jou”, staat in een wervingsadvertentie op het officiële WeChat-account. Huawei is op zoek naar mensen “die buitengewone prestaties hebben geleverd op het gebied van wiskunde, informatica, natuurkunde, materiaalkunde, chips, slimme productie of scheikunde – en die hongerig zijn om leiders in hun vakgebied te worden.”

De in Shenzhen gevestigde gigant op het gebied van telecommunicatieapparatuur is bereid om deze succesvolle kandidaten minstens vijf keer zoveel te betalen als hun collega's, en hen te voorzien van uitdagende projecten van wereldklasse en mentorschap door gerenommeerde mondiale experts, aldus de post.

Huawei bood eerder jaarsalarissen tot 300,000 dollar (RM1.26 miljoen) aan Chinese topstudenten. Het bedrijf weigerde commentaar te geven op het bericht.

Wervingsadvertentie van Huawei geplaatst op zijn officiële WeChat-account. Foto: Hand-out

Huawei heeft de afgelopen tien jaar jaarlijks het equivalent van meer dan 10% van zijn omzet besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Vorig jaar waren ruim 80,000 Huawei-werknemers – 45% van het totale personeelsbestand – betrokken bij R&D. Vorig jaar werd in totaal 101.5 miljard yuan (RM60.58 miljard) uitgegeven aan R&D, goed voor 14.1% van de totale omzet van het bedrijf.

Het talent hebben om propriëtaire technologie te ontwikkelen heeft voor Chinese bedrijven steeds meer strategisch belang gekregen tegen de achtergrond van escalerende spanningen tussen de VS en China, die strijden om de suprematie op het gebied van geavanceerde technologieën die worden gezien als de sleutels tot de economie van de toekomst.

Sinds het begin van de handelsoorlog tussen China en de VS in 2018 heeft president Xi Jinping in openbare toespraken herhaald dat China een sterkere rol moet spelen in technologisch onderzoek en ontwikkeling. Ook in de VS zijn de alarmbellen rinkeld dat Amerika dat is achter China aanlopen op gebieden zoals 5G.

Voor Huawei vindt de laatste rekruteringsactie plaats tegen de achtergrond van een Amerikaanse zwarte lijst voor de handel die in mei werd opgelegd. Huawei mag momenteel geen Android-licenties van Google verlenen vanwege de opname ervan op de Entity List van het Amerikaanse ministerie van Handel, die Amerikaanse bedrijven verbiedt zaken te doen met Huawei zonder goedkeuring van de overheid.

Huawei zal naar verwachting vrijdag zijn tweedaagse ontwikkelaarsconferentie in Dongguan, China, beginnen, waar managers naar verwachting hun Hongmeng besturingssysteem voor het aansluiten van apparaten.

advertentie

Het bedrijf heeft gezegd dat het Android wil gebruiken als de VS dat toestaat, maar zijn eigen besturingssysteem en ecosysteem van diensten zal ontwikkelen als het buitengesloten wordt. Vorige week vertelde Huawei aan lokale overheidsfunctionarissen in Shanghai dat het van plan is 10 miljard yuan (RM5.96 miljard) te investeren in een nieuwe R&D-faciliteit die plaats biedt aan 30,000 tot 40,000 werknemers. Het bedrijf heeft 36 gezamenlijke innovatiecentra en 14 R&D-instituten over de hele wereld.

Voor zijn wervingscampagne voor “topgeesten” zei Huawei dat de prioriteit zal worden gegeven aan kandidaten wier onderzoek “tastbare en impactvolle” resultaten, onderzoekspapers of patenten heeft opgeleverd; die van toplabs of honoursprogramma’s; en winnaars van internationale topcompetities op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Het bedrijf kondigde eerder aan dat het dit jaar twintig tot dertig toptalenten van over de hele wereld wil aannemen in een poging zijn ‘gevechtscapaciteiten’ op te bouwen, volgens een wijdverspreide e-mail eind juli die werd ondertekend door de oprichter en chef van het bedrijf. directeur Ren Zhengfei, die zei dat Huawei “de technologische en commerciële strijd in de toekomst moet winnen.”

Het Chinese bedrijf rapporteerde een omzetgroei van 23% in het eerste halfjaar, geholpen door een sprong in het aantal verkochte smartphones en een robuuste vraag naar zijn 5G-apparatuur. De volledige impact van de Amerikaanse zwarte lijst voor de handel is echter mogelijk niet weerspiegeld in de laatste resultaten, aangezien het bedrijf in mei op de lijst werd geplaatst.

Huawei is van plan dit jaar 120 miljard yuan (71.63 miljard RM) uit te geven aan R&D, terwijl het bedrijf blijft investeren in de toekomst, zei voorzitter Liang Hua tijdens de presentatie van de resultaten over de eerste helft van het bedrijf. – South China Morning Post

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending