#Huawei biedt minstens vijf keer toptalent aan wat hun collega's maken om lid te worden van de Chinese reus

| Augustus 14, 2019
Huawei Technologies, die zichzelf heeft beschreven als een door kogels geteisterd gevechtsvliegtuig, schrijft vette looncheques om toptalent te werven om zich bij zijn gelederen te voegen, schrijft Li Tao.

"Als u de beste van de beste bent en de grenzen van de wetenschap wilt verleggen: wij willen u", lees een wervingsadvertentie op het officiële WeChat-account. Huawei is op zoek naar mensen "die buitengewone prestaties hebben geboekt op het gebied van wiskunde, informatica, natuurkunde, materiaalkunde, chips, slimme productie of chemie - en die graag leiders op hun vakgebied willen worden."

De in Shenzhen gevestigde gigant in telecommunicatieapparatuur is bereid om deze succesvolle kandidaten minstens vijf keer te betalen wat hun collega's maken, om hen uitdagende projecten van wereldklasse en mentorschap van gerenommeerde internationale experts te bieden, volgens de functie.

Huawei bood eerder jaarsalarissen van maximaal US $ 300,000 (RM1.26mil) aan Chinese afgestudeerden aan. Het bedrijf weigerde commentaar te geven op de post.

Wervingsadvertentie van Huawei op zijn officiële WeChat-account. Foto: Handout

Huawei heeft het afgelopen decennium elk jaar het equivalent van meer dan 10% van zijn omzet besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Vorig jaar waren meer dan 80,000 Huawei-werknemers - 45% van het totale personeelsbestand - betrokken bij R&D. Een totaal van 101.5bil yuan (RM60.58bil) werd vorig jaar besteed aan R&D, goed voor 14.1% van de totale omzet van het bedrijf.

Het hebben van het talent om gepatenteerde technologie te ontwikkelen, is van toenemend strategisch belang geworden voor Chinese bedrijven tegen de achtergrond van escalerende spanningen tussen de VS en China, die strijden om suprematie in geavanceerde technologieën die worden beschouwd als de sleutels tot de economie van de toekomst.

Sinds de handelsoorlog tussen China en de VS begon in 2018, heeft president Xi Jinping in openbare toespraken herhaald dat China een sterkere rol zou moeten spelen in technologisch onderzoek en ontwikkeling. In de VS zijn ook alarmbellen geslagen die Amerika is achterop raken in China in gebieden zoals 5G.

Voor Huawei vindt de nieuwste wervingsactie plaats tegen de achtergrond van een Amerikaanse blacklist opgelegd in mei. Huawei is momenteel geblokkeerd voor het verlenen van licenties voor Android van Google vanwege de opname op de entiteitenlijst van het Amerikaanse ministerie van Handel, die Amerikaanse bedrijven verbiedt zaken te doen met Huawei zonder goedkeuring van de overheid.

Huawei is gepland om vrijdag haar tweedaagse ontwikkelaarsconferentie te starten in Dongguan, China, waar van managers wordt verwacht dat ze Hongmeng besturingssysteem voor het aansluiten van apparaten.

Het bedrijf heeft gezegd dat het Android wil gebruiken als de VS het toestaat, maar zijn eigen besturingssysteem en ecosysteem van diensten zal ontwikkelen als het wordt buitengesloten. Vorige week vertelde Huawei lokale overheidsfunctionarissen in Shanghai dat het van plan is 10bil yuan (RM5.96bil) te investeren in een nieuwe R & D-faciliteit die 30,000 aan 40,000-werknemers kan huisvesten. Het bedrijf heeft 36 gezamenlijke innovatiecentra en 14 R & D-instituten over de hele wereld.

Vanwege de wervingswinst van 'topgeesten' zei Huawei dat de prioriteit zal worden gegeven aan die kandidaten wier onderzoek 'tastbare en impactvolle' resultaten, onderzoeksdocumenten of octrooien heeft opgeleverd; die van toplaboratoria of honoursprogramma's; en winnaars van internationale topconcurrentie op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.

Het bedrijf kondigde eerder aan dat het dit jaar 20 aan 30 toptalenten van over de hele wereld wilde inhuren in een poging om zijn "gevechtscapaciteiten" op te bouwen, volgens een wijd verspreide e-mail eind juli die werd ondertekend door de oprichter en chef van het bedrijf directeur Ren Zhengfei, die zei dat Huawei 'in de toekomst de technologie en commerciële veldslagen moet winnen'.

Het Chinese bedrijf rapporteerde een 23% winst in de omzet in het eerste halfjaar, geholpen door een toename van smartphone-zendingen en een robuuste vraag naar zijn 5G-apparatuur. De volledige impact van de zwarte lijst van de Amerikaanse handel is echter mogelijk niet weerspiegeld in de laatste resultaten, aangezien het bedrijf in mei op de lijst werd geplaatst.

Huawei is van plan om 120bil yuan (RM71.63bil) dit jaar uit te geven aan R&D, aangezien het bedrijf blijft investeren in de toekomst, zei voorzitter Liang Hua tijdens de eerste halfjaarlijkse resultatenbriefing. - South China Morning Post

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, China, EU, Telecom

Reacties zijn gesloten.