EU mobiliseert € 9 miljoen om de # Haïti voedselcrisis aan te pakken

| Augustus 14, 2019

De Europese Unie heeft 9 miljoen euro toegewezen aan humanitaire hulp als reactie op de verslechterende voedsel- en voedingssituatie in Haïti. Humanitaire hulp dekt de essentiële voedsel- en voedingsbehoeften van meer dan 130,000-mensen die in de zwaarst getroffen gebieden wonen.

“Voor de EU is de humanitaire situatie in Haïti geen vergeten crisis. We zijn vastbesloten om vitale ondersteuning te bieden aan de mensen die getroffen zijn door de voedsel- en voedingscrisis in het land. Dit pakket komt bovenop de 12 miljoen euro die is toegewezen in 2018 om te voorzien in de dringende voedsel- en voedingsbehoeften van Haïtianen, ”zei Christos Stylianides, commissaris voor humanitaire hulp en crisisbeheersing.

De toegewezen middelen komen ten goede aan gezinnen in de gebieden die het zwaarst door de crisis zijn getroffen, evenals kinderen die aan acute ondervoeding lijden. Vitale voedingsondersteuning zal ook worden geboden aan meer dan 5,000 kinderen onder de vijf met acute ondervoeding. Tegelijkertijd zal de EU acties ondersteunen om de analyse van de voedselsituatie te verbeteren en de kwaliteit van de humanitaire respons te verbeteren.

In de context van de humanitaire hulp van de Europese Commissie wordt speciale aandacht besteed aan slachtoffers van vergeten crises, dat wil zeggen ernstige en langdurige humanitaire crises waarbij de getroffen bevolking onvoldoende internationale hulp ontvangt zoals in Haïti. Met 404 miljoen € toegewezen sinds 1994, is Haïti de belangrijkste ontvanger van humanitaire hulp van de Europese Commissie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Persbericht is beschikbaar hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, Humanitaire hulp, Humanitaire financiering, Wereld

Reacties zijn gesloten.