Commissie start onderzoek naar gedumpt warmgewalst staal uit #China, #Taiwan en #Indonesia

| Augustus 14, 2019

De Commissie heeft een antidumpingonderzoek ingesteld naar de invoer van warmgewalste roestvrijstalen platen en rollen uit China, Indonesië en Taiwan. Het onderzoek volgt op een klacht van de European Steel Association (EUROFER) op grond van het feit dat de invoer uit deze landen plaatsvindt tegen dumpingprijzen en derhalve schade berokkent aan de Europese producenten.

De klacht verzoekt om de dumpingmarge te berekenen in overeenstemming met de nieuwe anti-dumpingmethodologie van de EU, dwz rekening houdend met marktverstoringen en verstoorde grondstofprijzen in China en Indonesië. De Commissie heeft nu tot acht maanden de tijd om bewijsmateriaal te verzamelen en te beslissen of voorlopige maatregelen worden opgelegd. Dit nieuwe handelsbeschermingsonderzoek maakt deel uit van de grotere actie van de Commissie om EU-producenten te beschermen tegen oneerlijke concurrentie van producten met dumping en subsidies. Tot dusverre heeft de Commissie handelsbeschermende maatregelen genomen voor 52-staalproducten en onderzoekt zij nog eens zeven.

Meer informatie is beschikbaar in het EU-Publicatieblad.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, China, EU, Staalindustrie, Taiwan

Reacties zijn gesloten.

Linkermenupictogram