Commissie lanceert oproep om lid te worden van #eHealthStakeholderGroup ter ondersteuning van digitale transformatie van de gezondheidszorg

| Augustus 14, 2019

De Commissie heeft een nieuw programma gelanceerd oproep tot het indienen van blijken van belangstelling om lid te worden van de eHealth Stakeholder Group voor de periode 2019-2022. Als onderdeel van de toezegging van de EU om belanghebbenden bij openbare beleidsvorming te betrekken, zal de groep e-gezondheidsdeskundigen samenbrengen die zullen bijdragen aan de uitvoering van de Communicatie over het mogelijk maken van de digitale transformatie van gezondheid en zorg in de Digitale interne markt.

Ze zullen ook input leveren over verschillende aspecten van digitale transformatie van gezondheidszorg in de EU, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidsgegevens, waaronder toegang tot gezondheidsgegevens over de grenzen heenen kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg, evenals problemen met cyberbeveiliging, gegevensbescherming en privacy.

Commissaris voor gezondheid en voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis zei: “Gedurende de afgelopen vijf jaar heb ik contact gehad met een aantal patiënten, beleidsmakers en belanghebbenden. We zijn het er allemaal over eens dat digitale technologieën ons kunnen helpen een betere gezondheid voor iedereen te bereiken. Daarom ben ik bijzonder blij om nieuwe leden te verwelkomen met de vaardigheden en expertise om ons te helpen bij het implementeren van de eHealth Actieplan en gezondheid en zorg in heel Europa versterken. "

Mariya Gabriel, commissaris voor digitale economie en maatschappij, voegde eraan toe: “We moeten ernaar streven ons onderzoek naar ziektepreventie te bevorderen, gepersonaliseerde zorg mogelijk te maken en Europeanen grensoverschrijdende toegang tot hun gezondheidsgegevens te bieden. De Commissie zal steun blijven verlenen aan het versterkte gebruik van digitale technologieën in de gezondheidszorg ten behoeve van burgers in de hele EU. ”De oproep tot het indienen van blijken van belangstelling blijft open tot 27 september 2019.

Meer informatie over de oproep is beschikbaar hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie

Reacties zijn gesloten.

Linkermenupictogram