Verbind je met ons

EU

Commissie lanceert oproep om lid te worden van #eHealthStakeholderGroup ter ondersteuning van digitale transformatie van de gezondheidszorg

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een nieuwe gelanceerd oproep tot het indienen van blijken van belangstelling to join the eHealth Stakeholder Group for the period of 2019-2022. As part of the EU’s commitment to engage stakeholders in public policymaking, the group will bring together eHealth experts that will contribute to the implementation of the Mededeling over het mogelijk maken van de digitale transformatie van gezondheidszorg en zorg in de Digitale interne markt.

Ze zullen ook input leveren over verschillende aspecten van de digitale transformatie van de gezondheidszorg in de EU, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidsgegevens toegang tot gezondheidsgegevens over de grenzen heenen kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg, evenals kwesties op het gebied van cyberbeveiliging, gegevensbescherming en privacy.

Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis zei: “De afgelopen vijf jaar heb ik contact gehad met een aantal patiënten, beleidsmakers en belanghebbenden. We zijn het er allemaal over eens dat digitale technologieën ons kunnen helpen een betere gezondheid voor iedereen te bereiken. Daarom ben ik bijzonder blij nieuwe leden te mogen verwelkomen met de vaardigheden en expertise om ons te helpen bij de implementatie van de eHealth-actieplan en de gezondheidszorg in heel Europa versterken.”

Mariya Gabriel, commissaris voor Digitale Economie en Samenleving, voegde hieraan toe: “We moeten ernaar streven om ons onderzoek naar ziektepreventie vooruit te helpen, gepersonaliseerde zorg mogelijk te maken en Europeanen veilige toegang te bieden tot hun gezondheidsgegevens over de grenzen heen. De Commissie zal haar steun voor een beter gebruik van digitale technologieën in de gezondheidszorg voortzetten, ten behoeve van burgers in de hele EU.” De oproep tot het indienen van blijken van belangstelling staat open tot 27 september 2019.

Er is meer informatie over de oproep beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending