Verbind je met ons

Biobrandstoffen

Commissie stelt compenserende rechten in op #IndonesianBiodiesel

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft compenserende rechten van 8% tot 18% ingesteld op de invoer van gesubsidieerde biodiesel uit Indonesië. De maatregel heeft tot doel een gelijk speelveld te herstellen voor biodieselproducenten in de EU. Uit het diepgaande onderzoek van de Commissie is gebleken dat Indonesische producenten van biodiesel profiteren van subsidies, belastingvoordelen en toegang tot grondstoffen die onder de marktprijs liggen.

Dit dreigt de EU-producenten economische schade toe te brengen. De nieuwe invoerrechten worden voorlopig opgelegd en het onderzoek zal worden voortgezet met de mogelijkheid om medio december 2019 definitieve maatregelen in te stellen. Hoewel de belangrijkste grondstof voor de productie van biodiesel in Indonesië palmolie is, ligt de focus van het onderzoek op de mogelijke subsidiëring van de productie van biodiesel, ongeacht de gebruikte grondstof. De biodieselmarkt in de EU is naar schatting 9 miljard euro per jaar waard, met een invoer uit Indonesië van zo'n 400 miljoen euro.

Zie voor meer informatie het reglement gepubliceerd in de EU-Publicatieblad en pagina gewijd aan de zaak.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending