Commissie stelt compenserende rechten in op #IndonesianBiodiesel

| Augustus 14, 2019

De Europese Commissie heeft compenserende rechten van 8% tot 18% ingesteld op de invoer van gesubsidieerde biodiesel uit Indonesië. De maatregel beoogt een gelijk speelveld voor EU-biodieselproducenten te herstellen. Uit het diepgaande onderzoek van de Commissie is gebleken dat Indonesische biodieselproducenten profiteren van subsidies, belastingvoordelen en toegang tot grondstoffen die lager zijn dan de marktprijzen.

Dit veroorzaakt een dreiging van economische schade voor EU-producenten. De nieuwe invoerrechten worden voorlopig ingesteld en het onderzoek zal worden voortgezet met de mogelijkheid om tegen midden december 2019 definitieve maatregelen in te stellen. Hoewel de belangrijkste grondstof voor biodieselproductie in Indonesië palmolie is, ligt de focus van het onderzoek op de mogelijke subsidiëring van biodieselproductie, ongeacht de gebruikte grondstof. De biodieselmarkt in de EU is een geschatte waarde van 9 miljard euro per jaar, met invoer uit Indonesië van ongeveer 400 miljoen euro.

Voor meer informatie, zie de verordening gepubliceerd in de EU-Publicatieblad en pagina gewijd aan de zaak.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Biobrandstoffen, EU, Europese Commissie, duurzame brandstoffen

Reacties zijn gesloten.