Commissie keurt nieuwe verlenging van #PolishCreditUnion liquidatieregeling goed

| Augustus 14, 2019

De Europese Commissie heeft, volgens EU-regels voor staatssteun, de negende verlenging van de Poolse kredietunie-liquidatieregeling tot 15 juli 2020 goedgekeurd.

De maatregel blijft beschikbaar voor kredietverenigingen die in eigendom zijn van de leden en alleen leningen, spaarrekeningen en betalingsdiensten verstrekken aan hun lidmaatschap. Kredietverenigingen vallen buiten het toepassingsgebied van het bankafwikkelingsregime in Polen. De Commissie is van oordeel dat de verlenging van de regeling in overeenstemming is met de EU-staatssteunregels, met name de EU-regels 2013 Banking Communication.

Dit komt omdat het doelgericht, evenredig en beperkt in tijd en omvang is. De regeling aanvankelijk goedgekeurd in februari 2014, is sindsdien verschillende keren verlengd, de laatste keer in augustus 2018.

Meer informatie zal beschikbaar zijn op de Commissie zijn concurrentie website in het publiek case register onder het zaaknummer SA.54734 zodra eventuele vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, Polen

Reacties zijn gesloten.