#Brexit - 'Goede Vrijdag Overeenkomst zal fel worden verdedigd door het Amerikaanse Congres' Pelosi

| Augustus 14, 2019

Voorzitter van het US House of Congress Nancy Pelosi ontmoet Jean-Claude Juncker in Brussel

Voorzitter van het Congres van de Verenigde Staten Nancy Pelosi vuurt een verklaring af ter ondersteuning van de Good Friday-overeenkomst een dag na het bezoek van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton aan Londen, waar hij de Britse premier Boris Johnson ontmoette, schrijft Catherine Feore.

Bolton zei dat het VK 'first in line' zou zijn voor een handelsovereenkomst met de VS, dit stond in schril contrast met de verklaring van Barack Obama dat het VK achteraan zou staan. Obama benadrukte dat dit was omdat het belangrijker was voor de VS om een ​​handelsovereenkomst te sluiten met een groot blok zoals de EU, in plaats van de kleinere markt die het VK in vergelijking daarmee zou vertegenwoordigen.

John Bolton zei dat de VS een no-deal Brexit steunden en suggereerde dat de VS en het VK een "sector-per-sector" -basis konden volgen, kijkend naar productie en vervolgens verhuizen naar andere gebieden, zoals landbouw en financiële dienstverlening. Hij was ervan overtuigd dat dit snel kon worden overeengekomen door het Congres van de Verenigde Staten.

Het antwoord van Pelosi herhaalde de toezegging die in maart al was gedaan aan de voortdurende steun van de Verenigde Staten voor een naadloze grens tussen Ierland en Noord-Ierland, en verklaarde dat het Brexit niet toegestaan ​​was de Good Friday-overeenkomst in gevaar te brengen: “De Good Friday-overeenkomst dient als de basis van vrede in Noord-Ierland en als een baken van hoop voor de hele wereld. Na eeuwen van conflicten en bloedvergieten, is de wereld getuige geweest van een wonder van verzoening en vooruitgang mogelijk gemaakt door dit transformerende akkoord ...

“Als de Brexit het akkoord van Goede Vrijdag ondermijnt, is er geen kans dat een handelsovereenkomst tussen de VS en het VK het Congres passeert. De vrede van het Goede Vrijdag Akkoord wordt gekoesterd door het Amerikaanse volk en zal fel worden verdedigd op bicamerale en bipartisanale basis in het Congres van de Verenigde Staten. "

Er zijn vragen gerezen over de vraag of de aanpak per sector verenigbaar zou zijn met de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, EU, EU, Aanbevolen, Aanbevolen artikel, UK

Reacties zijn gesloten.