Verbind je met ons

China

#Huawei 'onoverwinnelijk ijzeren leger' in de strijd tegen Amerikaanse sancties

DELEN:

gepubliceerd

on

De oprichter van Huawei's tech-titan heeft een plan opgesteld om een ​​“onoverwinnelijk ijzeren leger” op te bouwen om zijn bedrijf te beschermen tegen Amerikaanse handelssancties. Het Chinese technologiebedrijf staat momenteel op een ‘Entity List’ die Amerikaanse bedrijven uitsluit van zakendoen met Huawei.

De actie zou de positie van Huawei in de smartphonesector als wereldwijde aanbieder kunnen bedreigen. Het staat momenteel achter het Zuid-Koreaanse Samsung, maar vóór Apple. In een interne memo aan het Huawei-personeel zei Ren Zhengfei: “We moeten een revisie voltooien onder barre en moeilijke omstandigheden, waardoor een onoverwinnelijk ijzeren leger ontstaat dat ons kan helpen de overwinning te behalen.

“We moeten deze reorganisatie absoluut binnen drie tot vijf jaar voltooien.”

Ren zei dat Huawei voor een “pijnlijke lange mars” stond, wat erop wijst dat delen van het bedrijf de herstructurering wellicht niet zullen overleven.
Het weerspiegelt de ‘Lange Mars’ die Mao Tse Tung in 1934 ondernam toen het Chinese Rode Leger de achtervolgende vijanden ontweek.

Ren heeft gewaarschuwd dat Amerika Huawei heeft onderschat en zijn vermogen om tijdens sancties een tekort aan voorraden te voorkomen.

Zijn laatste verklaring komt slechts enkele dagen nadat Huawei een Android-besturingssysteem heeft onthuld dat kan wedijveren met Google.

De nieuwe technologie – Harmony genaamd – zal als back-up fungeren als Huawei wordt afgesneden van zijn Amerikaanse toeleveringsketen. Ondanks sancties en de handelsoorlogen tussen de VS en China heeft Huawei zijn smartphoneverkoop zien stijgen. Groot-Brittannië heeft al gezegd dat het bereid is om met Huawei in zee te gaan bij het opzetten van het Britse 5G mobiele netwerk. Amerika heeft echter gewaarschuwd dat een dergelijke stap de handelsovereenkomsten tussen de VS en Groot-Brittannië na de Brexit in gevaar zou kunnen brengen. Britse onderhandelaars hebben te horen gekregen dat de 5G-overeenkomst een “dealbreaker” zou kunnen zijn. Amerika zegt dat Huawei een veiligheidsrisico vormt voor iedereen die met hen te maken heeft, vanwege banden met de Chinese Communistische Partij.

advertentie

Huawei ontkent de suggestie met klem.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending