#Griekenland vecht tegen wildvuur op het eiland Evia, rookt dekens # Athene

| Augustus 13, 2019

Een groot natuurbrandvuur, aangewakkerd door sterke wind, vernietigde stukken bos op het Griekse eiland Evia, zeiden de brandweerlieden dinsdag (13 augustus), toen de autoriteiten zich voorbereidden om twee dorpen te evacueren die mogelijk in het pad van de vlammen lagen, schrijft Renee Maltezou.

Bosbranden woedden ongecontroleerd in ten minste vier andere Griekse regio's en de brandweer zei dat het de afgelopen drie dagen was geroepen om 182-branden te blussen.

Meer dan 120 brandweermannen, geholpen door helikopters en andere vliegtuigen, vochten de brand op Evia, het op een na grootste eiland van het land, waar al een klooster was geëvacueerd. Het produceerde dikke rook die de hoofdstad Athene ongeveer 110 kilometer (70 mijl) weg dekte.

Er waren geen dodelijke slachtoffers gemeld en de wind zou 's avonds afnemen, zei een brandweerfunctionaris.

Griekenland wordt vaak geconfronteerd met bosbranden tijdens de droge zomermaanden en de autoriteiten hebben gewaarschuwd voor het hoge risico op brand deze week.

Vorig jaar doodde een natuurbrand 100-mensen in de kustplaats Mati nabij Athene, en in 2007 verwoestten 65 verwoestende branden, verbrandden duizenden hectaren bos en landbouwgrond en bedreigden archeologische vindplaatsen.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, rampen, EU, Europees Solidariteitsfonds, Griekenland

Reacties zijn gesloten.