Verbind je met ons

Brexit

Premier Johnson ontmoet de Ierse Varadkar over #Brexit – rapport

DELEN:

gepubliceerd

on

De Britse premier Boris Johnson heeft een aanbod aanvaard om de Ierse leider Leo Varadkar te ontmoeten om de Brexit en de Noord-Ierse backstop te bespreken. Zondag Telegraaf (11 augustus) zei onder verwijzing naar Britse overheidsbronnen: schrijft Paul Zandle.

“Het Verenigd Koninkrijk heeft het aanbod van Varadkar om elkaar te ontmoeten geaccepteerd en data worden besproken”, vertelde een Britse bron aan de krant.

Johnson heeft de Europese Unie verteld dat nieuwe gesprekken over een terugtrekkingsakkoord geen zin hebben, tenzij de onderhandelaars bereid zijn de Noord-Ierse backstop, overeengekomen door zijn voorganger Theresa May, te laten vallen.

De EU heeft gezegd dat zij niet bereid is de echtscheidingsovereenkomst die zij met May is overeengekomen te heropenen, waarin de backstop is opgenomen, een verzekeringspolis om de terugkeer naar een harde grens tussen de Britse provincie Noord-Ierland en EU-lid Ierland te voorkomen.

In het akkoord van May, dat drie keer door het Britse parlement is verworpen, staat dat Groot-Brittannië in een douane-unie zal blijven “tenzij en totdat” alternatieve regelingen worden gevonden om een ​​harde grens te vermijden.

Johnson heeft gezegd dat Groot-Brittannië op 31 oktober de EU zal verlaten, met of zonder deal. Hij heeft de voorbereidingen opgevoerd om te vertrekken zonder een echtscheidingsakkoord als Brussel weigert opnieuw te onderhandelen, wat sommige wetgevers ertoe aanzet te vermoeden dat een no-deal Brexit zijn doel is.

The Telegraph zei dat men hoopte dat een ontmoeting tussen Johnson en Varadkar zou kunnen plaatsvinden vóór de G7-top in Frankrijk later in augustus.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending