Verbind je met ons

EU

Langdurige onzekerheid weegt op de groeivooruitzichten van de eurozone: #ECB

DELEN:

gepubliceerd

on

Langdurige onzekerheid tempert de groeivooruitzichten van de eurozone, met name voor gefabriceerde goederen, aldus de Europese Centrale Bank in een regulier Economisch Bulletin op donderdag (8 augustus). schrijft Balazs Koranyi.

De handelsspanningen zijn hoog en het risico van een no-deal Brexit blijft bestaan, wat wijst op een zwakkere groei in de eurozone in het tweede en derde kwartaal, aldus de ECB, die grotendeels in overeenstemming is met haar beleidsverklaring na de rentevergadering van juli.

Vorige maand beloofde de ECB bijna meer stimuleringsmaatregelen in de komende maanden, waardoor een renteverlaging en meer obligatieaankopen stevig op tafel kwamen nu de groeivooruitzichten verslechteren te midden van toenemende onzekerheid en een recessie in de productie.

Toch blijven recente gegevens en enquête-indicatoren wijzen op een positieve werkgelegenheidsgroei, die waarschijnlijk het gezinsinkomen en de consumentenbestedingen zal ondersteunen, en de klap voor het blok van de zwakke handel zal opvangen, voegde de ECB eraan toe.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending