Verbind je met ons

Awards

10 steden strijden om de titel #EuropeanCapitalOfSmartTourism 2020

DELEN:

gepubliceerd

on

Tien Europese steden staan ​​op de shortlist voor 2020 Europese hoofdstad van slim toerisme wedstrijd (in alfabetische volgorde): Bratislava (Slowakije), Breda (Nederland), Bremerhaven (Duitsland), Göteborg (Zweden), Karlsruhe (Duitsland), Ljubljana (Slovenië), Málaga (Spanje), Nice (Frankrijk), Ravenna (Italië) en Turijn (Italië). De finalisten werden geselecteerd uit in totaal 35 aanmeldingen uit 17 EU-lidstaten.

De European Capital of Smart Tourism werd voorgesteld als een voorbereidende actie door het Europees Parlement en wordt uitgevoerd door de Europese Commissie. Het heeft tot doel slim toerisme in de EU te bevorderen, innovatieve, duurzame en inclusieve toerismeontwikkeling te bevorderen en de uitwisseling van beste praktijken te verspreiden en te vergemakkelijken. Dit EU-initiatief erkent uitstekende prestaties van Europese steden als toeristische bestemmingen in vier categorieën: toegankelijkheid, duurzaamheid, digitalisering en cultureel erfgoed en creativiteit.

Vorig jaar wonnen Helsinki en Lyon de openingswedstrijd en de twee steden hebben in 2019 samen de titels van European Capitals of Smart Tourism.

Dit is de tweede editie van de wedstrijd om twee steden te bekronen tot Europese hoofdsteden van slim toerisme in 2020. De twee winnende steden zullen een jaar lang profiteren van communicatie- en merkondersteuning. Dit omvat; een promotievideo, een speciaal gebouwde sculptuur voor hun stadscentra, evenals op maat gemaakte promotieacties.

Bovendien zullen er ook vier prijzen worden uitgereikt als erkenning voor prestaties in de afzonderlijke categorieën van de wedstrijd (Toegankelijkheid, Duurzaamheid, Digitalisering en Cultureel Erfgoed en Creativiteit).

Alle winnende steden worden aangekondigd en bekroond tijdens een prijsuitreiking, die plaatsvindt als onderdeel van het European Tourism Forum in Helsinki op 9-10 oktober 2019.

Achtergrond

advertentie

In de eerste fase van de wedstrijd beoordeelde een onafhankelijk panel van deskundigen de aanvragen. Alle finalistische steden toonden uitmuntendheid in de vier competitiecategorieën samen.

In de tweede fase reizen vertegenwoordigers van de 10 finalisten naar Helsinki om hun kandidatuur en het geplande activiteitenprogramma voor 2020 voor te stellen aan de Europese jury. De Europese jury komt op 8 oktober 2019 bijeen en selecteert twee steden die in 2020 Europese hoofdsteden van slim toerisme worden.

De selectie van de meest innovatieve projecten, ideeën en initiatieven, ingediend door steden voor de wedstrijd van vorig jaar, is te vinden in de Compendium van beste praktijken, de gids voor slim toerisme in de EU. Voor al het laatste nieuws over de Europese hoofdstad van slim toerisme, meld je aan bij de nieuwsbrief, of vervolg Facebook or Twitter.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending