Verbind je met ons

EU

Hoge vertegenwoordiger / vice-president #FedericaMogherini reist naar de # Malediven

DELEN:

gepubliceerd

on

erVandaag (8 augustus), hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Federica Mogherini (foto) zal voor een bilateraal bezoek op de Malediven zijn. Ze zal een ontmoeting hebben met de president van de Malediven, Ibrahim Mohamed Solih, de minister van Buitenlandse Zaken, Abdulla Shahid, en de minister van Defensie, Mariya Didi. Federica Mogherini zal een gezamenlijk perspunt houden samen met minister van Buitenlandse Zaken Shahid, wie zij ook is voor het laatst bijeengekomen tijdens het bezoek van de minister aan Brussel op 28 juni.

Op uitnodiging van de spreker, president Mohamed Nasheed, zal zij het Parlement ook toespreken over het versterken van de banden tussen de Europese Unie en de Malediven. Haar bezoek volgt op de recente beslissing van de Raad van de Europese Unie om het kader voor beperkende maatregelen tegen de Malediven dat hij in juli 2018 had aangenomen in het licht van de verslechterende politieke omstandigheden in het land, in te trekken. Het opheffen van de sancties is een directe reactie op de vreedzame en democratische parlementsverkiezingen van april 2019, de verbetering van de algemene politieke situatie sinds het aantreden van president Ibrahim Mohamed Solih en de toezegging van de regering om goed bestuur en democratie te consolideren.

Het bezoek zal ook een gelegenheid zijn om een ​​gezamenlijk engagement voor klimaatactie te herbevestigen. Het bezoek zal het bezoek van Federica Mogherini aan de regio Azië-Pacific afsluiten, waar ook haar deelname aan de Postministeriële conferentie EU-ASEAN  ASEAN Regionaal Forumen bilateraal bezoek aan Vietnam. Vind meer informatie over de betrekkingen tussen de EU en de Maldiven hier. Verslag van het bezoek zal beschikbaar zijn op EbS.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending